Fırat Arslan, WBA Dünya Kıtalararası boks şampiyonu oldu

Türk boksör Fırat Arslan, Almanya'da düzenlenen karşılaşmada rakibini mağlup ederek WBA Dünya Kıtalararası şampiyonu oldu.

Yayınlanma: 26.07.2021 - 21:49
Fırat Arslan, WBA Dünya Kıtalararası boks şampiyonu oldu
Abone Ol google-news

Almanya’nın Göppingen kentinde ringe çıkan Fırat Arslan, Güney Amerika Şampiyonu R. Eduardo Acosta’yı nakavtla yenerek WBA Dünya Kıtalararası şampiyonu oldu. Öte yandan gecede Hüseyin Cinkara ve Ali Kıydın da rakiplerini nakavt ederek büyük bir başarıya imza attılar.

Fırat Arslan, kendi ismini taşıyan Fırat Arslan Sportcenter’de düzenlenen galada, cruser siklette WBA Dünya Kıtalararası altın kemerinin yeni sahibi olurken, dünya şampiyonluğu maçı yapmaya da hak kazandı. Fırat Arslan, güçlü rakibi karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı nakavtla sonlandırdı. Karşılaşma öncesi dünya sıralamasında ilk beşte yer alan Arslan'ın, bu sonucun ardından ilk üç arasına girmesi bekleniyor.

Yine dünyanın önde gelen federasyonları arasında yer alan IBO Avrupa şampiyonluk maçına çıkan yeteneklerimizden Hüseyin Cinkara, cruser siklette Kosovalı rakibi Erdoğan Kadriya’yı dördüncü rauntta knock-down yaptı. Devam eden maçın altıncı raundunda tekrar knock-down olan rakip, yedinci raunda çıkamayınca karşılaşmayı Türk boksör kazınmış oldu.

Ağır sıklet boksta geleceğin şampiyonu olarak görülen genç yeteneklerimizden Alı Kıydın, rakibine ağır bir nakavt yaşatırken, GBU Kıtalararası şampiyonluk kemerini beline takan taraf oldu. Erdinç Delibaltaoğlu da rakibini mağlup eden bir diğer isim oldu.

ARSLAN: "TARİHE GEÇMEK İSTİYORUM"

Hedefinin yeniden dünya şampiyonluk maçına çıkmak olduğunu vurgulayan Fırat Arslan, "Gelecek dönemlerde bunun görüşmelerini yapacağız. Tekrar dünya şampiyonluk maçına çıkarak, bir rekor kırıp dünyanın en yaşlı şampiyonu olarak tarihe geçmek istiyorum. Galayı düzenlememde büyük emek sarf eden eşim Dilek Arslan başta olmak üzere gecenin ana sponsoru Ya’Medina, Gazi, Birtat, Çiloğlu ve Eska Welt şirketlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Gecenin menajerliğini üstlenen Deniz Gemici Serreno da Türk boksörlerin dünyanın dört bir yanında kendilerini göstermeye başladıklarını vurgulayarak, "Gelecekte dünya ringlerinde sporcularımızın fırtınalar estirdiklerini göreceğiz" dedi.

Fırat Arslan’ın basın danışmanı Vedat Alyaz ise galaya ilginin yoğun olduğunu ifade ederek, boksörlerin performanslarıyla dünya boks otoritelerinin dikkatlerini üzerlerine çektiğini belirtti. Alyaz, ayrıca Almanya Boks Federasyonu Başkanı Thomas Pütz’ün de bizzat galaya katılarak sporcuların performansını izlediğini sözlerine ekledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler