Fitch'ten seçim yorumu: Risk hâlâ çok yüksek

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesine karşın, Türkiye'de politik risklerin hâlâ çok yüksek olduğu uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 11.08.2014 - 13:53
Abone Ol google-news

Fitch'in seçimin ardından yayımladığı değerlendirme notunda, "Politik riskler, potansiyel sermaye girişlerinin cesaretini kırarak ve politika öngörülebilirliğini azaltarak Türkiye'nin kredi notunda baskı yaratmaya devam edecek" denildi.

"Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasına rağmen Türkiye'de siyasi risk hâlâ yüksek" başlığıyla yayımlanan değerlendirme notunda, seçimlerin seçmenin büyük bölümünün Erdoğan'ı desteklediğini gösterdiğine işaret edilerek, "Politik riskin Türkiye'nin kredi notu için bir kırılganlık olarak kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Bu kırılganlık hükümetin etkinliğini ve politikaların öngörülebilirliğini azaltırsa kredi notunda negatif bir adım atılmasına yol açabilir" uyarısı da yapıldı.

ERDOĞAN'IN MERKEZ BANKASI'NA FAİZ BASKILARI

İzlenen politikaların bütünlüğü ve kredibilitesinin benzer ülkelerden daha zayıf olduğunun da altının çizildiği Fitch değerlendirmesinde, bunun ana nedeninin para politikası çerçevesindeki eksiklikler olduğuna dikkat çekildi ve faiz konusunda şu uyarılar yapıldı:

"Erdoğan'ın faizlerin daha da indirilmesi için Merkez Bankası üzerindeki baskıyı devam ettirmesi, Merkez Bankası'nın zaten güçlü olmayan kredibilitesini daha da zayıflatabilir. Merkez Bankası'nın Ocak ayındaki keskin faiz artırımının hızla tersine çevrilmesi Türkiye'yi gelişen piyasalara yönelik yatırımcı tercihlerindeki ani değişimlere daha kırılgan hale getirebilir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler