Fransa karşılıksız yardım yapmıyor

Tüm dünyada olduğu gibi Fransa'da da zor günler geçiren otomotiv sektörü devletten yardım bekliyor. Devlet ise, sektöre yapacağı yardım karşılığı söz konusu şirketlerin sermayelerinden hisse almayı planlıyor.

Yayınlanma: 19.01.2009 - 10:46
Abone Ol google-news

Fransa'da devlet, küresel mali kriz dolayısıyla zor günler geçiren otomotiv sektörüne yapacağı mali yardım karşılığı, söz konusu şirketlerin sermayelerinden hisse almayı planlıyor.

Sanayi Bakanı Luc Chatel, ''yapılacak mali yardım karşılığı, devletin bazı otomobil şirketlerinde sahip olduğu hisselerin oranını artırmayı planladığı'' söyledi.

Le Figaro gazetesinin sorularını yanıtlayan Fransız bakan, otomobil üreticilerinin sorununun sadece nakit para sorunu olmadığını belirtti ve bu sektöre yapılacak yardımların biçimi konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Hükümet yarın otomobil sektörünün temsilcileriyle yapılacak olan yardıklar konusunu görüşmek üzere bir toplantı düzenleyecek.

Otomobil sektörü, yaklaşık 2,5 milyon çalışanıyla, Fransız sanayisinin en önemli ''atardamarı'' olma özelliğini taşıyor.

Fransa'de devlet, Renault grubunun hisselerini yüzde 15'ini elinde bulundururken, diğer önemli grup PSA Peugeot-Citroen'de hissesi bulunmuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler