G-7'den ABD açıklaması

G-7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankaları başkanları, ''likiditeyi garantiye almak, finansal piyasanın işlemesini, finansal istikrarı ve ekonomik büyümeyi desteklemek için gerekli her türlü önlemi alacaklarını'' bildirdi.

Yayınlanma: 08.08.2011 - 06:03
Abone Ol google-news

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P) ABD'nin kredi notunu düşürme kararını telekonferansla değerlendiren G-7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankaları başkanlarının yaptığı açıklamada, ''Devam eden mali disiplinle birlikte bu çalışmalar uzun vadeli mali sürdürülebilirliğe olanak sağlayacak'' denildi.

İtalya ve İspanya'nın mali disiplini güçlendirmek, ekonomideki toparlanmayı ve istihdam yaratmayı desteklemek amacıyla açıkladıkları ek politika önlemlerinden memnun olduklarını belirten G-7 yetkilileri, döviz piyasalarıyla ilgili olarak yakın görüş alışverişinde bulunacaklarını ve döviz işlemlerinde iş birliği yapacaklarını kaydetti.

Açıklamada, ''Döviz kuru oranlarında aşırı dalgalanma ve düzensiz hareketlenmeler ekonomi ve finansal istikrarda olumsuz etki yaratıyor'' ifadesi kullanıldı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasalardaki borç tedirginliğine karşı İspanya ve İtalya hükümet tahvillerini satın alma sinyali vermiş, ''tahvil satın alma programını aktif biçimde uygulayacağını'' açıklamıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler