Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi 'AKP'li belediyenin 'ruhsat' kurnazlığı' başlığını kullandı ve Sarıgazi Belediyesi'nin mahkeme kararlarını yok saydığını manşetinden okuyucularına duyurdu. Milliyet Gazetesi 'Lodos değil ihmal batırdı' yazdı ve Karaköy İskelesi'nin ihmalden battığını ilk sayfadan gördü. Birgün Gazetesi ise "Yüzünü IMF'ye değil, halka dön" manşetini kullandı.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 07:30
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

AKP’li belediyenin ‘ruhsat’ kurnazlığı

Su havzalarındaki kaçak yapılaşmayı engellemek için yerel yönetimlere dava açan İSKİ’nin aldırdığı mahkeme kararları yok sayılıyor. İSKİ’nin, AKP’li Sarıgazi Belediyesi’ne karşı açtığı davada tüm imar planlarını iptal ettirmesine karşın bölgedeki inşaatlar tüm hızıyla sürüyor. 400’ü aşkın yapı için ruhsat veren belediye ise işin içinden sıyrılmak için yurttaşlara taahhütname imzalatarak “bana dava açmayacaksınız” sözünü alıyor.
 

 

 

HÜRRİYET

Öyle adımdı ki herkes sustu


Ermenistan Spor Bakanı Dr. Armen Grigoryan, "Sayın Abdullah Gül'ün attığı adımla tüm dünyaya öyle bir ses verildi ki, dışarıdan gelen gürültü kesildi" dedi.


 

 

MİLLİYET

Lodos değil ihmal batırdı


Sulara gömülen Karaköy İskelesi'nin lodos nedeniyle değil, dubaların bakımsızlığı yüzünden battığı öne sürüldü. Uzmanlara göre dubalar iki yıldır su alıyordu.

 

 

 

RADİKAL

İşsiz, eğitimsiz ve yoksullar ama tutunmaya kararlılar...


Eğitimde, hane gelirinde, işsizlikte varoşlar ülke ortalamasının çok altında. 'Yerleşik misin' sorusuna en çok onlar 'Evet' diyor. 'Buradan gider misin'e en çok 'Hayır' diyen onlar...

 

 

AKŞAM

Patronum olur musun

Bu da kriz yarışması... İş arayanlarla işvereni buluşturan bir yarışma programına yüz binlerce kişi başvurdu. Üniversite mezunları şoför olabilmek için yalvarıyor.
 

 

POSTA

Acı ekmek

Zonguldak'ta kurayla işe alınan 3 bin maden işçisinden biri olan Gökhan Gemicioğlu babasını 1992'de grizu patlamasında maden ocağında kaybetti. Gökhan, "Babama mezar olan maden ocaklarından hep nefret ettim. Ancak hayat beni mecbur bıraktı, maden işçisi oldum. Umarım kaderim babamla aynı olmaz" dedi.

 

 

VATAN

Ne zulası Necati Bey!


Necati Doğru, Anadolu'da krizin nabzını tutuyor. Denizlili tekstilciye, Erdoğan'ın "Zuladaki parayı çıkarın" sözünü hatırlatınca şu yanıtı aldı: "Zula mafyada olur bizde yok"

 

 

BİRGÜN

"Yüzünü IMF'ye değil, halka dön"


TMMOB Ankara'daki miting ve 30 kentte düzenlediği eylemlerle AKP hükümetini gericilikten, neo-liberalizmden, ırkçılıktan vazgeçmeye çağırdı.

 

 

SABAH

İnsanlık için 'umut' var


Handan Yıkmaz, eşinin çarptığı kimliksiz gence "Umut" adını verdi, bir arkadaşıyla üç aydır hastanede oğlu gibi bakıyor.
 

 

 

TERCÜMAN

Alevi dedeleri isyan etti


Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın bazı kuruluşlar tarafından "Düşkün" ilan edilmeye kalkılması Alevi dedeleri tarafından sert bir dille kınandı.

 

 

YENİ ŞAFAK

Çorba parası CHP'yi vurur


Belediyelerin başarılı gençlere burs vermesini engelleyen CHP, yüzbinlerce kişiyi mağdur etti. 100 YTL'lik bursla öğrenimlerini sürdüren öğrenciler şaşkın ve çaresiz.

 

 

ZAMAN

Ya hesaptan anlamıyor ya da maksadı başka


Uluslararası reyting kuruluşları ile bazı yabancı bankalar birbiri ardına Türkiye'ye ilişkin olumsuz raporlar açıklıyor. Ancak bu raporlarda büyük çelişkiler dikkat çekiyor.

























 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler