Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Dersim acısını kullanan Erdoğan'ın amacının farklı olduğunu vurgulamasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 25.11.2011 - 07:31
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Topraklar iade edilsin


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim acısını kullanan Erdoğan’ın amacının farklı olduğunu vurguladı. Özrün yetmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu “Devlet arşivlerinin yanında sürgüne gönderilenlerin yazılı olduğu defteri de açıkla ve toprakları ellerinden alınanlara topraklarını iade et” diye konuştu.


HÜRRİYET

Boğaz'a yeni düzen


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi'ndeki turizm tesislerinde 'asansör ve havalandırma' payı diye 9.5 metre olan yükseklik hakkını 11 metreye çıkardı.


MİLLİYET

Haydi Meclis göreve


Kadına şiddet konusunda en büyük sıkıntı cezalarda 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indiriminin uygulanması. Herkesin beklentisi kadına şiddet vakalarında bu iki bahanenin kaldırılması.


VATAN

18 yıl sonra


Ankara Başsavcılığı Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili soruşturmada dönemin G.Kurmay Başkanı Doğan Güreş ile Diyarbakır Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Hasan Kundakçı'nın ifadesini alacak...


RADİKAL

Sarayı çatlattı


İstanbul silüetine bir hançer daha saplandı. Bakan Günay'ıın uyarısına rağmen yapılan otel, gölgede bıraktığı Dolmabahçe'nin duvarlarını çatlattı.


AKŞAM

Süper yetkili yıkım ekibi

Devrim gibi projede ilk adım... İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem riskindeki binaları yıkacak yönetmeliği çıkardı. Vakit kaybetmemek için Kentsel Dönüşüm Müdürü'nü süper yetkiyle donattı.


SÖZCÜ

Alevilerin gönlünden Atatürk'ü silemezsin


Vatandaşlar, "Başbakan Dersim üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Samimiyse, Maraş ve Sivas için de özür dilesin" dediler.


HABERTÜRK

Arınç: Sıra İstiklal Mahkemeleri'nde


Başbakan'ın Dersim özründen sonra Arınç konuştu: Sıra İstiklal Mahkemeleri'nde. Zabıtlar açıklansın, kaç Dersim yaşandı görürüz.


SABAH

'Kılıçdaroğlu özür dilesin'


Dersim faciasının simge ismi Seyid Rıza'nın torunu Rüstem Polat: Başbakan'ın özrü bizi mutlu etti. Şimdi sıra CHP'de.


POSTA

Ölüm haberlerini alınca Ali ile Ayşe birbirlerine sarılıp ağladılar


Ali Taran'ı önceki gece 21.16'da oğlu Kuzey aradı. 'Baba, annem öldü' dedi. Ali Taran bu acı haberi günlerdir bekliyordu. Sesi titreyerek 'Başımız sağolsun Kuzey' diyebildi. Telefonu kapattı ve eşi Ayşe Özyılmazel'e baktı. Karı-koca Nişantaşı'ndaki evlerinin salonunda birbirlerine sarılıp uzun süre ağladılar.


BİRGÜN

Çıkıp Dersim dağlarında türkü söylemek var ya


Başbakan Erdoğan, Dersim Katliamı için özür diledi ancak Dersim sürgünlerinin ne olacağı bilinmiyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Toprakları geri verin" derken, Avukat Erdal Doğan, katliamı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşıyacaklarını söyledi.


YENİ ŞAFAK

Treni de kaçırdı otobüsü de


Başbakan Erdoğan'ın devlet adına dilediği tarihi Dersim özrü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimyasını bozdu. Üç gün önce 'Tarihte kalmış sorunları günümüze taşımaya çalışanlar gaflet ya da dalalet içindedir' diyen CHP Genel Başkanı, bu kez Dersim sürgünleri için toprak talebinde bulundu. Başbakan'ın açık olduğunu bildirdiği arşivin ise 'açılmasını' istedi.


ZAMAN

Dersim, özrü destekliyor
CHP'den adım bekliyor


Özkan Tacar (Dersim Dernekleri Federasyonu Başk.): CHP, özür dileyip sürecin önünü açmalı. Görüştük ama tatmin olmadık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler