Gazetelerde Bugün

12 Eylül darbesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün başlıyor. Haber bugünkü gazetelerin manşetlerinde.

Yayınlanma: 04.04.2012 - 06:43
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Ve imam derste


Laik eğitimi sona erdiren kesintili eğitim uygulaması onay beklemedi.


HÜRRİYET

Demirel yok ona şaşırdım


12 Eylül darbesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün Ankara'da yapılacak. Kenan Evren, rekor düzeydeki müdahillik talebi için "Demirel'in başvuru yapmaması sürpriz oldu" dedi.


MİLLİYET

12 Eylül'ün son sanığı


12 Eylül darbesinden sonra 98 bin kişi örgüt üyeliğiyle suçlandı. 71 bini sıkıyönetim mahkemelerinde yargılandı. 517 idam kararından 50'si infaz edildi.171 kişi işkencede öldü.


VATAN

Keşke damla da görebilseydi


YGS stresiyle sınav sabahı kalp krizinden ölen Damla Ankara'yı harekete geçirdi. Tek sınav kalkıyor, aday 3-4 kez sınava girip aldığı en yüksek puanla tercih yapacak.


RADİKAL

Meclis el koydu


Türkiye için tarihi gün: 1980 darbesinin lideri Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya bugün yargı önüne çıkıyor.


AKŞAM

Ne kadar büyüme o kadar oy

İki grafik arasında şaşırtan benzerlik... Türkiye'nin büyüme oranı ile AK Parti'nin oy oranı arasında paralellik var. Ülke büyüdükçe iktidarın oyu artıyor. Yüzde 50'nin sırrı rekor büyümede saklı.


SÖZCÜ

Önce kendine bak


Tayyip dün yine "Sütten çıkmış ak kaşık" gibi konuştu.

 

AYDINLIK

Obama'ya kuryelik yapmış


Erdoğan'ın Seul'daki zirve sonrası Başkan Obama'nın özel mesajını İran'ın dini lideri Hamaney'e, Hamaney'in mesajını da İstanbul'da Clinton'a ulaştırdığı belirtildi.
 


HABERTÜRK

KCK illegal


2 bin 401 sayfalık KCK iddianamesine göre Öcalan'ın avukatı İrfan Dündar şöyle dedi: "KCK, PKK'yı da içeren illegal bir üst yapıdır"


SABAH

Darbeci, ayağa kalk!


Cumhuriyet tarihinin en önemli davası bugün başlıyor. İlk kez Türkiye'de darbeciler sanık sandalyesine oturtuluyor.


POSTA

Darbe yargıda


Türkiye'de darbeciler ilk kez yargılanacak. 12 Eylül 1980 darbesinin hayatta kalan iki lideri; dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya hakkında 'Ülkede anayasal düzeni silah yoluyla değiştirmek'ten dava açılmıştı. İlk duruşma bugün Ankara'da.


BİRGÜN

Beddualı terör eylemi


Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun da suçlandığı KCK iddianamesi dün kabul edildi. İddianamede delil olarak, Barış Günü eylemi sonrası bir telefon görüşmesinde bir öğrencisinin Ersanlı'ya polisin göstericilere sert müdahale ettiğini belirtmesi üzerine Ersanlı'nın 'Allah kahretsin ya' dediğine dikkat çekildi.


YENİ ŞAFAK

Führer sevgisi CHP'nin ruhunda


Başbakan Erdoğan, kendisi için "Hitler" benzetmesi yapan CHP'ye, Hitler'in doğum gününü kutlamak için heyet kurulmasını öngören ve altında İsmet İnönü'nün izması bulunan 11 Nisan 1939 tarihli kararname ile cevap verdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, "Eğer Hitler sevdalısı arıyorsa o gurur duyacağı CHP tarihine baksın, orada bulur" diye seslendi.

 

ZAMAN

32 yıl sonra sanık sandalyesindeler

Türk demokrasi tarihinde bugün dönüm noktası. 12 Eylül referandumuyla yargı yolu açılan 1980 darbesi, hakim karşısına çıkıyor. Kenan Evren ve Tahsin Şa-hinkaya'nın sanık olduğu davaya bütün Türkiye müdahil. Mahkemeye yüzlerce dilekçe ulaştı. Meclis'ten hükümete, CHP ve MHP'den yıllarca hapis yatıp işkence görenlere kadar herkes darbecilerden hesap sorulmasını istiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler