Gazetelerde Bugün

Uzun bir süredir ülke gündeminde bulunan, 'mayınlı arazilerin temzilenmesi' tasarısına ilişkin tartışma gün geçtikçe alevlenirken, Cumhuriyet olayı 'Gelin mayını halka soralım' başlığıyla manşetine taşıdı. Adana'da 8 kişinin öldürülemesiyle sonuçlanan katliamı ise Hürriyet ve Posta gazeteleri ilk haber olarak gördü.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 06:31
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Gelin, mayını halka soralım’

Başbakan Erdoğan, mayın tasarısını eleştiren muhalefete, emekli komutanlara ve basına sert bir dille tepki gösterdi. Hükümete karşıkara bir kampanyadüzenlendiğini ileri süren Erdoğan, AKP’lilere “bu tasarı çıkmalı” dedi. Genelkurmay’ı da eleştiren Erdoğan NAMSA yapsın diyerek isim zikretmeleri fiyatı yükselttigörüşünü savundu.

Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi karşılığında 44 yıllığına kiralanması önerisine karşı olduğunu yineleyen CHP lideri, Erdoğan’a “Faşizm şantajıyla bu yanlışı Türkiye’ye kabul ettiremezsiniz” diye seslendi. Baykal, “Bu toprakları yabancılara peşkeş çekecekseniz bunu Meclis’e değil, gelin millete soralım. Referanduma gidelim” dedi.


HÜRRİYET

Aile içi vahşet

Adana'da, astsubaylıktan atılma 38 yaşındaki Murat Yüksel, baba evinde ailesinden 1'i çocuk 8 kişiyi öldürerek katliam yaptı. Yüksel gittiği kendi evinde intihar notu yazarken yakalandı.

 

MİLLİYET

Doktorların zor seçimi

'Tam gün' tasarusu öğretim üyelerini muayenehane ve üniversite arasında tercih yapma noktasına getiriyor. Bu da "Hizmet ve eğitim kalitesi düşer mi?" tartışması yaratıyor.

 

RADİKAL

3 bin 600 öğrencinin seçme özgürlüğü YÖK'ün gözüne battı

2.5 milyonu aşkın üniversiteliden, sadece Sabancı'daki 3 bin 600 öğrencinin 'seçme' hakkı var, bu da yok edilmek isteniyor.

 

AKŞAM

Ölüme davetiye

Ceren Hoca'dan hüzünlü miras... Okyanusa düşen uçakta hayatını kaybeden Ceren Necipoğlu'nün üniversitedeki masasında Rio'dan gelen festival davetiyesiyle okul yönetimine verdiği izin dilekçesi kaldı.

 

POSTA

Beyza'yı sobada yaktı

30 Nisan'da bakkaldan eve dönerken kaybolan 4 yaşındaki Berza'yı komşuları Kezban Uslu'nun boğarak öldürdüğü sonra da cesedini sobada yaktığı ortaya çıktı. 5 ay önce 3.5 yaşındaki çocuğu hastalık nedeniyle ölen KEzban Uslu cinayeti neden işlediğini şöyle anlattı: "Başkalarının da aynı acıyı yaşaması için Berza'yı öldürdüm"

 

VATAN

Savcılara tehdit

Ergenekon sanığı Alemdaroğlu'nun avukatı emekli hakim Metin Çetinbaş'tan duruşmada şaşırtan çıkış: Bu dava nedeniyle bazı savcı ve hakimler tutuklanacak.


BİRGÜN

Savaşa devam

Genelkurmay Başkanı Başbuğ ABD'de Kürt sorununda barış beklentilerini boşa çıkardı: Terörist örgüt tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar savaşmakta çok kararlıyız.


HABERTÜRK

9 saat öldürdü

Adana'da eski astsubay, uyuşturucu ve kumar parası için evde gün boyu kan kusturdu ve 8 yakınını öldürdü.

 

SABAH

Aile boyu katliam

Adana'da vahşetççç Borç bunalımına giren esli astsubay 8 akrabasını öldürdü. İntihar mektubu yazarken yakalandı.


TERCÜMAN

Borç vahşeti

Adana canavarı, borç yüzünden bunalıma girdi, annesi, babası, 2 kardeşi, yengesi ve 3 yeğenini susuturucu tabanca ile öldürdü, intihar etmek üzereyken yakalandı.


YENİ ŞAFAK

Emine Ayna'ya Müslüm Baba benzetmesi

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, bir izleyicinin "Sizi görünce Müslüm Gürses dinlemiş gibi oluyorum" çıkışı üzerine şaşırdı. Kendini toparlayan Ayna "Ahmet Türk benden daha radikal" cevabını verdi.


ZAMAN

İstanbul'da küresel krize meydan okuyan buluşma

Afrika, Avrasya ve Asya Pasifik zirveleriyle Türk işadamlarına yeni ufuklar açan TUSKON, bu kez dünyanın dört bir yanından işadamlarını İstanbul'da bir araya getirdi. Açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Dünya Ticaret Köprüsü, 135 ülkenden 2 bin 300 işadamını Türk girişmcisiyle buluşturdu.  Zirvede, 7 milyar dolarlık iş bağlantısı hedefleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler