Gaziantep'te 385 hükümlünün tahliye işlemi sürüyor

Kamuoyunda ''denetimli serbestlik'' olarak bilinen 6411 sayılı yasadaki değişikliğin ardından Gaziantep'te 385 hükümlünün tahliye işlemi sürüyor.

Yayınlanma: 01.02.2013 - 17:41
Abone Ol google-news

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Gaziantep Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 385 hükümlünün tahliye edileceği öğrenildi.
Akşam saatlerinde tahliye olan Erol Şıvga, sevinçli söyledi. İçerideki bazı arkadaşlarının üzüntülü olduğunu dile getiren Şıvga, ''Haberi alınca sevinenler, ağlayanlar oldu. Arkadaşların çoluğu çocuğu rezil oluyor. İçerideki arkadaşlar kötü durumda. Yasanın 2 senelik cezayı kapsamasını istiyoruz'' dedi.

Tahliye olan hükümlülerden Hamit Avanaş da kararı duyunca çok sevindiklerini ve dünden beri tahliye olmayı heyecanla beklediğini ifade etti.

''Yasa, 18 ay değil de 2 seneyi kapsasa daha iyi olurdu'' diyen Avanaş, yetkililerden yasayı tekrar gözden geçirmelerini istedi.

İnfaz kurumunun kapısından ''Ohh be'' diyerek çıkan Erdal Bozkurt ise yakınlardaki bir telefon kulübesinden aradığı ailesine tahliye olduğunun müjdesini verdi.

Şimdiye kadar 300'e yakın kişinin tahliye olduğu belirtilen cezaevi önünde bazı hükümlü ailelerinin bekleyişi sürüyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler