Gazprom'dan özel birim

Rus Gazprom şirketi, Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Akım Projesi faaliyetlerini izlemek için şirket bünyesinde JSC adı ile yeni bir proje yönetimi birimi kurulduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 15:13
Abone Ol google-news

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, kurum bünyesinde yeni kurulan JSC brimi ile birleşik gaz arz sisteminden, Güney Akım boru hattı üzerinden gaz tedarikini garanti etmek için gerekli olan Rus gaz nakil tesislerinin geliştirilmesi, boru hattının deniz altındaki kısmının inşası ve Güney Akım projesine dahil olan ülkelerde yeni gaz nakil tesislerinin inşasının izleneceği bildirildi.

Şirketin açıklamasına göre Gazprom, gaz ihraç yollarını artırmak amacıyla, Güney Akım projesi olarak bilinen, Karadeniz'in altından Güney ve Orta Avrupa'ya ulaşacak bir boru hattının inşasına çalışıyor. Boru hattının Karadeniz'in tabanından geçecek olan deniz altı kısmının Rusya'nın Beregovaya kompesör tesisinden Bulgaristan sahiline ulaşması planlanıyor. Denizin en fazla iki kilometre altından geçecek olan bu kısmın toplam uzunluğu yaklaşık olarak 900 kilometre olacak. Güney Akm'ın deniz altı kısmının yıllık kapasitesi 63 milyar metreküp olacak. Boru hattının karadaki kısmının inşasıyla ilgili Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Yunanistan ve Slovenya ile hükümetlerarası anlaşmalar imzalanırken, Avusturya ile de çok yakın zamanda benzer bir anlaşmanın imzalanması bekleniyor. İtalya'nın da Güney Akım projesinin hedef pazarlarından biri olarak düşünüldüğü açıklamada belirtiliyor.


Alexey Miller: Boru hattı için çabalar sağlamlaştırılmalı

JSC Birimin Direktörlüğü'ne Leonid Chugunov'un atandığı bilgisine de yer verilen açıklamada ayrıca, Gazprom Başkanı Alexey Miller'in şu görüşleri de aktarıldı: "Avrupa'ya ve Gazprom'un Avrupa'daki yabancı ortaklarına yönelik gaz arz güvenliğini artıracak olan Güney Akım'ın kapsamı, Gazprom'un öncelikli projelerinden biri olan bu boru hattının en kısa zamanda faaliyete geçmesi için gösterilen çabaların güvence altına alınmasını ve sağlamlaştırılmasını gerektirmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler