Gazze'de gazetecilik

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ), Birleşmiş Milletler'den Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin medyayı hedef almasını soruşturması isterken, Gazze'deki gazeteciler için de bir savunma komitesi kurulmasını planlıyor.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 10:09
Abone Ol google-news

123 ülkede 600 bini aşkın gazeteciyi temsil eden Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) dünya çapında kendisiyle bağlantılı tüm kuruluşlara gönderdiği mektupta, Filistinli gazetecilerin ihtiyaçlarına cevaben, İsrail'in yabancı medyanın girişini yasakladığı Gazze'deki gazetecileri sindirme girişimlerine karşı ortak eyleme geçilmesi gerektiği belirtildi.

Mektupta FIJ'in, Gazze'deki gazetecilerin güvenlik durumunun, gazetecilerin hak ihlaline karşı ortak eylem ve ortak ses olmadığı takdirde ağırlaşacağına inandığı vurgulandı.

FIJ, mektubunda, insani yardım dahil dayanışma eylemlerini geliştirecek bir uluslararası "Gazze Gazeteciler Savunma Komitesi" oluşturulması çağrısı yapıldı.

Federasyonun Gazze'deki gazetecilerin güvenliklerini artıracak acil materyal göndermekte olduğu belirtilen mektupta, Gazze'de şiddetin kurbanlarına daha fazla insani yardım sağlanmasına yardımcı olacak bağışlar için bir Gazze Güvenlik Fonu hesabına yardımda bulunulması talebi yer aldı.

FIJ, ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a, Gazze'de gazetecilerin hedef alınması ve medya kriziyle ilgili olarak soruşturma yapması ve harekete geçmesi çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon