'Gönül köprüsü kuruldu'

Diyarbakır'da Osman Baydemir tarafından karşılanan Kocaoğlu, "Umuyorum bu ziyaret barış ve kardeşliğin gelişmesine, sevgi tomurcuklarının gelişmesine fırsat olur" dedi. Baydemir de, "Bu ziyaret ile Diyarbakır-İzmir arasında gönül köprüsü kurulmuştur" diye konuştu.

Yayınlanma: 24.05.2013 - 07:55
Abone Ol google-news

Diyarbakır ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin dostluk projesi kapsamında bu kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki heyet Diyarbakır’ı ziyaret etti.

Diyarbakır heyetinin geçtiğimiz aylarda İzmir’e yaptığı ziyaretin ardından bu kez İzmir heyeti Diyarbakır’a gitti. Özel uçakla Diyarbakır’a giden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki heyeti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, güllerle karşıladı. Baydemir, “Birbirimize dokundukça, birbirimizi hissettikçe ülkemiz cennet bahçesi olacak. Diyarbakır ve İzmir arasında kurulan barış köprüsü birlikte yaşamanın göstergesidir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da heyeti karşılayanlar arasında yer aldı. İzmir heyeti Tarihi Hasan Paşa Hanı’nda kahvaltı yaptı.

Daha sonra İzmir’e atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret eden Kocaoğlu, Toprak’a “Sizi almaya geldik” dedi. Kocaoğlu, “İzmir halkı olarak Diyarbakır’a gelip, Diyarbakır’daki partnerlerimizle konuşup, görüşüp, bu ziyaretleri sıklaştırmak istiyoruz. Umuyorum bu ziyaret bir sürece, barış ve kardeşliğin gelişmesine, sevgi tomurcuklarının gelişmesine fırsat olur” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ise mevkidaşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu “Hun bi xer hatin (Hoşgeldiniz)” sözleriyle karşılayarak, Türkçe ve Kürtçe “hoş geldiniz” yazan belediye toplantı salonunda ağırladı. Baydemir, “Bu coğrafyada artık anaların gözyaşları akmayacak. İnşallah bu çekilen sıkıntılar çözüm süreci ile birlikte nihai bir barışa evrilir. İnşallah artık kardeş kavgasına tanıklık etmeyiz.Bu ziyaret ile Diyarbakır-İzmir arasında gönül köprüsü kurulmuştur. Bu kurulan köprünün devam etmesini istiyoruz” dedi. Kocaoğlu, da Diyarbakırlı olan ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiirini okudu.

Kocaoğlu, ziyarete ilişkin eleştirilere yönelik de “Buraya gelmeye karar verdiğimizde belli kesimlerden homurtuları duyduk. Tabi ki zıt düşüncede olanlar olacaktır. Demokraside bunlar olur. İzmirli hemşerilerimiz bizim Diyarbakır’a gelmemize destek veriyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler