'Gül gibi lale gibi cumhurbaşkanı seçeceğiz'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Bu millet sandığa gidecek ve inşallah gül gibi lale gibi sümbül gibi cumhurbaşkanlarını seçecek '' dedi.

Yayınlanma: 07.11.2011 - 14:58
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP Bursa İl Teşkilatı tarafından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın depremin yoğun üzüntüsü nedeniyle belli ölçülerde kutlandığını anımsattı.

''Maalesef CHP, sadece o parti, 'cumhuriyete sahip çıkıyor' görüntüsü altında hükümetimizin aldığı bu kararı karşılamadı'' diyen Arınç, bu konuda merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit tarafından yayınlanmış iki tane genelge olduğunu hatırlattı.
Arınç, 19 Ağustos'taki deprem felaketi sebebiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 26 Ağustos Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yıl dönümünün kutlamasız yapıldığını, bunların vesikalarının bulunduğunu kaydetti.

Bunu ilk kez kendilerinin düşünmediğini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu: ''Demek ki zamanı geldiğinde hükümetler, halkın hissiyatını dikkate alarak belli törenlerin dışındakilere müsaade etmemişler. CHP sadece cumhuriyeti ama demokrasisiz bir cumhuriyeti, demokrasiyle taçlanmayan bir cumhuriyeti, cumhursuz cumhuriyeti, halkın dışında belli zamanlara münhasır bir cumhuriyet anlayışını 10. Yıl Marşları'yla kutlamayı adet edindiği için yine adetinden uzak kalmadı. Alışmışlar, deprem de olsa bir başka şey de olsa yine istediklerini yapacaklar. Ben onları samimiyete davet ettim. Kılıçdaroğlu konuşmasında dedi ki; 'Bu cumhuriyettir, bunu Erciş'te de Van'da da kutlamalıyız. Be hey Kılıçdaroğlu, madem bunu söylüyorsun da kendin niye yapmadın? İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde kutlayacağına Van'a gidip yapsaydın da senin samimiyetini bizzat görmüş olsaydık. Bursa'nın bir caddesinde yürümek yerine Erciş niye aklına gelmedi? Gideydin orada, yanında 3 kişi bulur muydun bilmiyorum ama en azından sözünü yerine getirmiş olurdun.''
 

'Gül gibi lale gibi sümbül gibi cumhurbaşkanlarını seçecek'

Arınç, ''Hangi birimiz 'cumhuriyet' kelimesine, mefhumuna karşı çıkabiliriz?'' derken, sözlerine şöyle devam etti: ''En faziletli bir rejime, cumhurun kendi adına ülke yönetiminde söz sahibi olmasına hangi AK Partili karşı çıkabilir? Cumhuriyeti ilan eden başta büyük Atatürk olmak üzere, birinci Meclis'in, ikinci Meclis'in milletvekillerine ve Cumhuriyet'in tek sahibi olan aziz milletimize hangi AK Partili karşı çıkabilir? İstismar ve demagojiyle Cumhuriyet kutlaması yapanlara biz şunu söyleyelim; biz Cumhuriyet'in gerçek manasını ve mevhumunu biliyoruz. O yüzden Cumhurbaşkanı denen kişinin cumhur tarafından seçilmesine AK Parti karar verdi, millet karar verdi. İnşallah ömrümüz olursa şu kadar yıl sonra... Süresini söylemeyeyim şimdi, 'şu tarihte olacak' derler. Şu kadar zaman sonra bu millet sandığa gidecek ve inşallah gül gibi lale gibi sümbül gibi cumhurbaşkanlarını seçecek. ''

'Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli güzel günler'

Arınç, salondaki AKP 23. Dönem Bursa milletvekillerinden Ali Kul'a seslenerek, ''Ali hocam bak sadece gül gibi demedim ha. Sümbülleri, laleleri ekledim, ne olur ne olmaz. Millet başka şeyden hava kapmasın'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti: ''Allah'ın izniyle seçeceğiz. Bu millet seçecek. Evet güzel günler yakın. 'Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli güzel günler'. Bunları ta 2007'de cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında söylemiştim, birileri huylanmıştı. 'Ne demek istiyor bu? diye. Bir bir çıkıyor hamd olsun. Güneşli güzel günler geliyor. Bu zorlukları da aşacağız. Bu sıkıntılardan da kurtulacağız, Allah'ın izniyle Türkiye, cennet vatanımız, en güzel en doğru en iyi günler görecek ve o günlerde birlikte, daha nice bayramlar kutlayacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon