Haber nöbeti sürüyor: Cesaretle bugünleri aşacağız

Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen operasyona karşı meslek örgütleri tarafından başlatılan “Haber Nöbeti” devam ediyor.

Yayınlanma: 11.11.2016 - 21:52
Abone Ol google-news

Gazetemiz Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya’nın eşlik ettiği nöbeti dün DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteci Banu Güven, DİSK Basın-İş temsilcisi Aydın Nadir ve TGS İstanbul Şube Başkanı, gazetemiz muhabiri Ali Açar tuttu.

Banu Güven, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın tutuklanmasına değinerek, “Akın Atalay memlekete döndü. Ama niyeyse onu da gözaltına aldılar. Hiçbir gün, bir önceki günden daha iyi olmuyor. Ama dayanışmamız daha kuvvetleniyor. Baskılar ne kadar artarsa artsın biz de o kadar birbirimizle el ele vereceğiz. Bugünlerden böyle çıkacağız” dedi.

Faruk Eren Cumhuriyet gazetesi ve çalışanları ile dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini, fikir ve ifade özgürlüğü için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Aydın Nadir de ülkede neyin yazılacağını ve konuşulacağına sarayın karar veremeyeceğini belirterek, “Ülkeyi yönetenler bu eksende davranmamızı istiyor ama biz Saray’a biat etmeyi değil, gerçekleri söylemeyi daha iyi biliriz” ifadelerini kullandı. Ali Açar ise Cumhuriyet gazetesinin her dönem baskılarla karşılaştığını anımsatarak, “Cumhuriyet gazetesi çalışanları bu baskıları da dayanışma ve cesaretle aşacaktır. Biz bunu ilk gün ‘Bu işyerinde cesaret var’ pankartı ile duyurmuştuk. Hem bir gazete çalışanı hem de TGS olarak bu baskıya karşı arkadaşlarımızla dayanışma içinde ve cesaretle bugünleri aşacağız” diye konuştu.

 

Nefesimizi teslim etmeyiz

Gazetemizin 9 yazar ve yöneticisinin tutuklanmasının ardından çok sayıda siyasi, sendika başkanı, yazar, avukat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile okurlarımızın destek ziyaretini dün de sürdü. Çok sayıda okurumuz ve siyasiler, gazeteci-yazarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri “Düşünce ve basın özgürlüğü tehdit altında. İktidar, kendisine karşı olan her muhalefet odağını susuturmak istiyor. Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutuklanması, Türkiye demokrasisine vurulmuş bir darbedir. Cumhuriyet gazetesine yapılan baskı son bulana kadar burada bekleyeceğiz” dediler. Gazetemizin Şişli’deki binasına gelen ve aralarında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eski Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Uluğ, gazeteci Ayşenur Arslan, DİSK Onursal Başkanı Rıdvan ve eşi Gül Budak, Toplumsal Değişim ve Gelişim Derneği Başkanı Kadir ve eşi Kadriye Polat, CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Cenk Bleda Haşhaş’ın bulunduğu çok sayıda ziyaretçi gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, yazarlarımız Şükran Soner ve Aydın Engin ile görüştü. Dün gazetemiz bahçesindeki nöbette ise CHP Başakşehir ilçe örgütü vardı. Çok sayıda kurum ise mesaj göndererek, gazetemiz ile dayanışma duygularını iletti.

‘Yargı marifetiyle işkence’

Ülgür Gökhan (CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı): Bu bir yargılama değildir. Yargının bağımsızlığı ile alakası yoktur. Bu bir yargı marifetiyle işkencedir. 

Rıdvan Budak (DİSK Onursal Başkanı): Cumhuriyet gazetesine sahip çıkmak hepimizin onursal görevidir. 

Özgür Karabat (CHP Başakşehir İlçe Başkanı): Bu darbe yalnızca Cumhuriyet gazetesi yazarlarının kendi şahsına değil aynı zamanda Türkiye demokrasisine vurulmuş bir darbedir.

Cenk Bleda Haşhaş (CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı): Bugüne kadar yaptığı haberleri ile insanlara ışık tutmuş bir gazetenin bu dönemin karanlığına kesinlikle teslim olmayacağını göstermek için buradayız.

Yemekleriyle geldiler

Sevgi Uluğ (Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı):

Bugün yemeklerimizle geldik arkadaşlarımızın evlerinde yaptıkları börekleri, helvaları getirdik burada dağıttık. Çünkü dayanışmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Ali Balkız (Eski Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı): Cumhuriyet’in okuyucuları yazarları onu sevenler oldukça bu kapı kimseye teslim olmaz. 

Kadir POLAT (Toplumsal Değişim ve Gelişim Derneği Başkanı): Sesimizin kısılması, nefesimizin tükendiği anlamına gelmez. Asla nefesimizi teslim etmeyeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler