Hakkari sinema salonuna kavuştu

Hakkari yıllar sonra sinema salonuna kavuştu. Hakkari Valisi Muammer Türker, kente geldiği günden bu yana sinemayla ilgili sürekli bir özlemin ifade edildiğini söyledi.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 10:26
Abone Ol google-news

Hakkarili iş adamı Tarık Çakır, Valilik tarafından Kültür merkezinde tahsis edilen salonu, sinema salonuna dönüştürdü.

Hakkari Valiliği ve Hakkari Üniversitesi'nin desteği, Baran Derneği'nin girişimleri sonucu tamamlanan salonun açılışına ''Usta'' filminin ekibi katıldı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, kente geldiği günden bu yana sinemayla ilgili sürekli bir özlemin ifade edildiğini söyledi.

Yapılan girişimler sonucu, yetenek avcılar kulübü üyelerinin rektör öncülüğünde böyle bir projeyi hayata geçirmeyi kabul ettiğini belirten Türker, konuşmasında, uzun bir yoldan bir günlüğüne kente gelen ''Usta'' filmin ekibine de Hakkari halkı adına teşekkür etti.

Türker, ''Hakkari'de inşallah bunun dışında da güzellikler olacak. Biz Hakkari'yi bir güzellikler diyarı olarak görmek istiyoruz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Hakkari halkından da ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz. Salonumuz çok güzel sanat ve kültürel faaliyetlere sahne olacak'' dedi.

Açılışa, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, ''Usta'' filminin yönetmeni Bahadır Karadaş, yardımcısı Duygu Güzelmeriç, filmin başrol oyuncusu Yetkin Dikinciler, Yapımcı Mete Özok ve yardımcısı Alper Evirgen katıldı.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Türker, filmi ekibine Hakkari yöresine ait kilim hediye etti. Vali ve beraberindekiler, daha sonra açılışına yaptıkları salonda ''Usta'' filmini izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler