Halil öğretmenin babası: Bu dayanılır bir acı değil

42 yaşındaki Halil Serkan Öz,ün babası "Bu dayanılır gibi bir acı değil. Oğlumla ilgili haberleri görmemek için gazete okuyamıyorum, televizyon seyredemiyorum. Canım çok yanıyor" dedi.

Yayınlanma: 08.04.2015 - 14:24
Abone Ol google-news



Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğrencilerin önünde azarlayıp kovduğu matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz’ün, sendikalar tarafından kendisine destek için düzenlenen ’Öğretmene Saygı Mitingi’nde yaşamını yitirmesi, babası Kemal Öz’ü yasa boğdu. Acılı baba, "Bu dayanılır gibi bir acı değil. Oğlumla ilgili haberleri görmemek için gazete okuyamıyorum, televizyon seyredemiyorum. Canım çok yanıyor" dedi. 

Yalova’da okullarında incelemeye gelen Vali Selim Cebiroğlu tarafından öğrencilerin yanında kılık ve kıyafeti yüzünden azarlanıp, dersten dışarı çıkartılmasını gurur meselesi yaptığı ve bir hafta sonra geçtiğimiz cuma günü kendisine destek veren sendikalar tarafından düzenlenen ’Öğretmene Saygı Mitingi’nde rahatsızlanıp yaşamını yitiren Halil Serkan Öz’ün ölümü, ailesine büyük üsüntü yaşattı.  Ateşin düştüğü yeri yaktığını belirten acılı baba Kemal Öz, "Bu dayanılır bir acı değil. Çok yoruldum ve bitkin düştüm. Yavrumla ilgili haberleri görmemek için televizyon seyredemiyorum. Gazete okuyamıyorum. Gelişmeleri sadece eş, dost ve arkadaşlardan öğreniyorum" dedi.

Metin Feyzioğlu'ndan Yalova Valisi için suç duyurusu

Okuluna adının verilmesi için kampanya başlatıldı

Türkiye, Halil Serkan öğretmen için yürüdü

Kemal Öz, İçişleri Bakanlığı ve Milli eğitim Bakanlığı’nın başlattığı soruşturmada kendisiyle görüşülmediğini de belirtirken, Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz,  Halil Serkan Öz için alınan ölüm raporunda, geçirdiği ani kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğinin yer aldığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler