Halit Çelenk anıldı

Adana Barosu, 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerinde yaptığı savunma ile hak ve özgürlük arayışına öncülük eden, 68 kuşağının öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile pekçok devrimci ve aydının avukatı Halit Çelenk'i düzenlenen panelle andı.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 09:17
Abone Ol google-news

Adana Barosu, 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerinde yaptığı savunma ile hak ve özgürlük arayışına öncülük eden, 68 kuşağının öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile pekçok devrimci ve aydının avukatı Halit Çelenk’i düzenlenen panelle andı.
Ankara’da geçtiğimiz mayıs ayında Deniz’lerin idamınından 1 gün önce yaşamını yitiren Halit Çelenk’i anmak için Seyhan Oteli’nde panel düzenlendi. Panele Çelenk’in çalışma arkadaşı ve dostu olan,  Bahçelievler katliamının avukatı Erşen Şansal, Sivas katliamı davasının avukatlarından Mehdi Aktaş ve eski İnsan Hakları Derneği Başkanı Nevzat Helvacı konuşmacı olarak katıldı. Halit Çelenk’in yaşamından bazı fotoğraf ve görüntülerin sinevizyon eşliğinde sunulduğu panelde, Çelenk’in yaşamı ve hukuk mücadelesi anlatıldı.Avukat Mehdi Aktaş,  “12 Mart ve 12 Eylül dönemlerinin hak ve özgürlük arayışçısı, hukuku olması gereken yerde görmek isteyen örnek insan Halit Çelenk’i saygıyla anıyoruz. Onun mücadelesinin sizlere de hukuk ve insanlık adına örnek olmasını diliyoruz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler