Hamas para yardımı yapacak

Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas Yönetimi, İsrail'in 3 hafta süren "Dökme Kurşun" operasyonunda ölenlerle, yaralananların ailelerine, evini kaybeden veya ağır hasara uğrayanlara para yardımında bulunacak.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 20:36
Abone Ol google-news

Bir Hamas delegasyonu, İsrail bombardımanından etkilenen Gazze kentinin mahallelerinde inceleme yaptı. Dr. Usama El-Mazini, Dr. Zühdi Ebu Nemeh ve Dr. Subhi El-Yazgi'nin da aralarında bulunduğu Hamas delegasyonu, Tuffah ve Er-Rayyes gibi mahallelerde, ailelerin kayıplarını yerinde inceledi; Gazzelilere kayıplarının tazmin edileceği sözünü verdiler.
Heyetin incelemeleri sonrası, Hamas sözcülerinden Tahir El Nunu, 3 haftalık savaşta öldürülen her bir Filistinli için ailelerine bin Avro, yaralılar için de 500'er Avro ödeneceğini bildirdi.

Tahir El Nunu'nun verdiği bilgiye göre, evleri tümüyle yıkılan 4 bin ailenin her birine 4 bin Avro ödenecek. Evleri kısmen harap olan aileler ise 2 bin Avro tutarında bir yardım alacak.
Tahir El Nunu, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin pazar gününden itibaren ödemeleri başlatacağını da açıklarken, yapılacak ödemelerin toplamının 35-40 milyon dolar dolayında olduğunu belirtti. Ancak El Nunu, ödemelerin neden Avro olarak yapıldığı sorusunu cevaplamadı.

İsrail bombardımanlarında 4 bin evin tümüyle yıkıldığı belirtiliyor. Böylece Hamas hükümeti, evlerini kaybeden ailelerin tümünü yardımdan yararlandıracak. Hasarlı evlerin sayısı da 17 bin dolayında veriliyor.

 

'Obama değişimi temsil etmiyor'

Hamas örgütü, yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın Filistinlilere karşı tutumunun, değişimi temsil etmediğini savundu. Beyrut'taki Hamas sözcüsü Osama Hamdan, Obama'nın İsrail-Filistin krizi ile ilgili ilk konuşmasından sonra El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, yeni ABD başkanının bu tutumunun, eski ABD yönetimin hatalarına düşmesine yol açacağını söyledi. Hamdan, Obama bu tutumunda ısrar ederse gelecek 4 yıl içinde bölgede başarısızlık yaşayacağını ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler