"Hanımın çiftliği üçlemesi" yeniden okurla buluşacak

Çağdaş Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Orhan Kemal'in, Hanımın Çiftliği adlı üçlemesinin tüm kitapları, Everest Yayınları tarafından yeniden okurlara sunulacak.

Yayınlanma: 25.08.2009 - 14:48
Abone Ol google-news

Everest Yayınevinden yapılan açıklamada, Türk edebiyatında, insanı, umudu ve aydınlığı en iyi anlatan yazarlardan biri olan ve 2 Haziran 1970'de yaşamını yitiren Orhan Kemal'in 95. doğum yıl dönümünün 15 Eylülde kutlanacağı belirtildi.

Yeni basımları yapılacak Hanımın Çiftliği üçlemesinin ilk kitabı olan ''Vukuat Var''ın, değişen sosyal ilişkilerin insanların yaşamlarını ve bilinçlerini nasıl yönlendirip değiştirdiğini ele alan bir roman olduğu ve toprağını kaybedip yoksullaşan köylülerle gittikçe güçlenen toprak ağaları arasında gerilen ilişkilerin değerlendirildiği, kadın işçilerin de bu ilişki içinde kimliklerini yeniden oluşturmasına tanıklık edildiği kaydedildi.

"Hanımın Çiftliği'' adını taşıyan üçlemenin ikinci kitabında ise ağalık sorununun yanı sıra sınıfsal çelişkilerin yetkinlikle anlatıldığı ifade edilen açıklamada, ikinci kitapta paranın değişime uğrattığı hayatların, el değiştiren paranın yarattığı çelişkilerin, insanın en soylu duygularından biri olan aşkın bile soysuzlaşmasının anlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, İkinci kitapta yazarın okuru hiç beklemediği bir sona doğru sürüklediği ve usta yazarın kaleminin insanı yargılamadan önce anlamaya, her şeye rağmen insana inanmaya, güvenmeye çağırdığı ifade edildi.

Üçlemenin son kitabı olan Kaçak'ta, toprak ağalığının yarattığı sorunlar, toprağın el değiştirmesi ve topraksız bırakılan insanların intikam duygularının ele alındığı vurgulanan açıklamada, Orhan Kemal'in her zaman insana, umuda ve aydınlığa inandığı ve bir kez daha en karanlık durumlarda bile insanı yücelten değerleri aradığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler