HDP'den 'Anayasa Komisyonu' davetine yanıt: 4 parti de olmalı

HDP'den TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Anayasa Komsisyonu'nun tekrar kurulması için yaptığı çağrıya yanıt geldi. Çağrıya verilen yanıtta "Anayasa çalışmaları hiçbir vesayet olmadan 4 partinin katılımıyla devam etmelidir" denildi.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 13:09
Abone Ol google-news

HDP "TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na davet mektubuna yanıtımız" başlıklı açıklamasında şöyle dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Anayasa çalışmaları hiç bir vesayet altına alınmadan Meclis’te grubu bulunan dört siyasi partinin de katılımıyla devam etmelidir. Partimiz, Türkiye'nin çoğulcu, demokratik yeni anayasaya olan ihtiyacının farkında olarak hareket edilmesinin gereğine inanmaktadır. Gerek ortamın daha özgürlükçü bir anayasa tartışması yapılmasına uygun hale getirilmesi, gerekse anayasanın içeriğiyle ilgili her türlü dayatmadan uzak durulması, toplumsal barış ve siyasetin uzlaşmaya dayanarak sorunları çözebilmesi için olmazsa olmazlardır. Toplumun özgür şartlarda tartışmaya katılması ve Meclis’in merkezi rol üstlenmesi anayasa yapım süreci için önemli etkenlerdir. Meclis ve Meclis Başkanı bu süreçte etkin ve temsili siyasi rolüne uygun hareket etmelidir, yönlendirici inisiyatifini güçlendirmelidir. Halkın ve bizlerin beklentisi bu yöndedir.

Bu görüşlerimizi dikkate alacak bir çalışmaya destek vermekten geri durmayacağımızı sizinle ve kamuoyuyla paylaşır, bilginize arz ederiz.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler