Hendek çatışması: 1 şehit

Şırnak’ta hendek kapatan ekibe ateşte bir polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Hakkâri’de ise yine hendek çatışmasında 2 kişi öldürüldü.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 12:06
Abone Ol google-news

Şırnak kent merkezinde hendekleri kapatan polise açılan ateşte polis Furkan Çelik (23) şehit oldu, 1 polis de yaralandı. PKK’nin gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından polislerin mahalleye girmesini engellemek için sokak başlarına kazılan hendekler, dün sabahın erken saatlerinden itibaren kapatılmaya başlandı. Sokaklarda bulunan hendek ve barikatların etrafında bulunan patlayıcılar fünye ile kontrollü patlatılırken, YDG-H’liler tarafından güvenlik önlemi alan polislere ateş açıldı. Ateşte polis Furkan Çelik şehit oldu, 1 polis ise yaralandı.

Eşi iki aylık hamile

Şehit polisin babası Furkan Çelik’in Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki baba evine ateş düştü. 15 aylık şehit polisin 3 ay önce evlendiği, eşinin de 2 aylık hamile olduğu öğrenildi. Haberi kahvehanede alan baba Yunus Çelik fenalık geçirdi. Çelik, “Oğlum bana, ‘Böyle ayrılık olmaz oğlum. Bugünü mü gördüydün oğlum da beni çağırdın Furkan. Furkan, neredesin Furkan? Nasıl yapıyorsun oralarda sen şimdi oğlum. Nerede yatıyorsun oğlum. Oğlum, yapma bunu bana, oğlum. Daha seninle neler yapacaktık oğlum. Oğlum bana nasıl söz verdin, böyle mi yapacaktın oğlum” diyerek gözyaşı döktü

HDP'Lİ VEKİLLER BÖLGEDE

HDP Şırnak milletvekillileri Aycan İrmez, Leyla Birlik ve Ferhat Encü ise çatışmaları durdurmak için Yeni Mahalle'de beklerken, polisler milletvekillerinin mahalleye girmesine izin vermiyor. Yeni mahallede bulunan operasyondan dolayı, Cizre Caddesi trafiğe kapatılırken, hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar ise çevre yolunu kullanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler