Hırvatistan'de erken seçim tartışmaları

Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, muhalefetin erken seçim talepleriyle ilgili olarak ''Hükümet, AB ile müzakereleri haziran ayına kadar bitirmezse seçimlere gitmeliyiz'' dedi.

Yayınlanma: 04.04.2011 - 17:27
Abone Ol google-news

Yosipoviç gazetecilere yaptığı açıklamada, erken seçimin AB ile müzakerelerin tamamlanmasına bağlı olduğunu ifade etti. Haziran ayına kadar AB ile müzakerelerin bitmemesi halinde hükümetin erken seçim kararı almasının iyi olacağını ifade eden Yosipoviç, ''Bu durumda seçimler kışa kadar uzatılmamalı. Hazirandan sonra hemen seçimleri yapıp AB ile müzakereleri bitirmeliyiz. AB'ye girme referandumunun da yeni hükümete bırakılması daha iyi olur'' dedi.

Bosna-Hersek'teki Hırvatların hükümeti boykot etmesi konusuna da değinen Yosipoviç, ''Bosnalı Hırvatların boykot yerine, konuşmayı ve görüşmeleri sürdürmeleri daha etkili olur'' diye konuştu. Türkiye ile aynı dönemde müzakerelere başlayan Hırvatistan, bugün AB üyelik sürecinin son ayağına girmiş bulunuyor. Hırvatistan, 2005 yılından bu yana eski Yugoslavya'daki savaş suçları için kurulan uluslararası mahkeme ve Slovenya ile yaşadığı sorunlara rağmen 35 fasıldan 28'ini geçici olarak kapatmayı başardı.

Ekonomik krizden son yıllarda önemli ölçüde etkilenen Hırvatistan'da muhalefet, işsizlik ve kötü ekonomik koşullar nedeniyle hükümetin bir an önce erken seçime gitmesini istiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler