Hortum faciasında acı bilanço

Elazığ'ın Maden ilçesinde meydana gelen ve 6 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan hortumun Dutpınar ve Kaşlıca köylerinde toplam 70 evde hasara yol açtığı bildirildi.

Yayınlanma: 10.04.2012 - 11:02
Abone Ol google-news

Maden ilçesinde meydana gelen hortumun büyük zarar verdiği Dutpınar ve Kaşlıca köylerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Maden-Elazığ karayolundaki duble yol yapım şantiyesi ile ilçeye bağlı Dutpınar ve Kaşlıca köylerini vuran ve şantiyedeki 6 işçinin ölümüne 6'sının da yaralanmasına neden olan hortum, 2 köydeki 70 evde hasara yol açtı. Köylüler, çatıları uçan ve duvarları yıkılan konutlarındaki eşyaları sabah saatlerinde tahliye etmeye başladı.

Şantiyedeki çadır ve konteynerlerin uçup karşı tepeye vurduğu ve tamamen parçalandıkları gözlenirken 1 aracın dereye uçtuğu, 1 traktör ve 1 otomobilde de büyük hasar meydana geldiği dikkati çekti.

Dutpınar ve Kaşlıca köylerinde, ağaçlar ile evlerin çatı ve duvarlarının büyük kısmının yıkıldığı, çatıların yaklaşık 3 kilometre uzağa kadar dağıldığı gözlendi.

 

''Hortumdan önce elma büyüklüğünde dolu yağdı"

Olay sırasında Dutpınarı köyündeki evinde oturduğunu anlatan köy sakinlerinden Zeki Torun, ''Hortumdan önce elma büyüklüğünde dolu yağdı, birkaç saniye sonra şiddetli rüzgar esmeye başladı. Kapıya doğru yöneldim evin çatısının uçtuğunu görünce duvarı tuttum. 2 saniye daha sürseydi ölecektim'' dedi.

Dutpınar Köyü Muhtarı Selami Gökmen ise Bakacık mezrasında iken saat 18.20'de hortumun geldiğini fark ettiğini belirterek, ''Çatı malzemelerinin havada uçuştuğunu gördüm. Bunun üzerine hemen köye geldim. Köydeki evlerde büyük hasar meydana gelmişti. Yetkililer geldi, hasar tespiti yapıyorlar'' diye konuştu.

Öte yandan köylüler, tahliye ettikleri eşyalarını ve hayvanlarını korumak için çadıra ihtiyaçlarını olduğunu dile getirdi.

AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Maden Kaymakamı Ahmet Adanur ve Belediye Başkanı Musa Orhan da Dutpınar köyüne gelerek incelemelerde bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler