Hükümet resepsiyona katılmadı

Adli yıl açılışı nedeniyle TBMM'de yapılan resepsiyona hükümeti ve AKP'yi temsilen hiç kimse katılmadı.

Yayınlanma: 06.09.2010 - 20:49
Abone Ol google-news

Adli yıl açılışı nedeniyle TBMM'de yapılan resepsiyona hükümeti ve AKP'yi temsilen hiç kimse katılmadı. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in verdiği resepsiyona muhalefet partileri de ilgi göstermezken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ile çok sayıda yargı mensubu katıldı.
Sabah saatlerinde Yargıtay'da yapılan adli yıl açılışının ardından akşam saatlerinde de TBMM bahçesinde Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker adli yılın başlaması nedeniyle resepsiyon verdi. Sabahki açılışa hükümet kanadından sadece Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin katılırken, resepsiyonda hiçbir hükümet üyesi ve AKP temsilcisinin bulunmayışı dikkat çekti. İktidarın yanı sıra muhalefet de adli yıl resepsiyonuna ilgisiz kaldı.
 

Yargı mensupları resepsiyonda buluştu

Resepsiyona Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve YARSAV üyeleri, Sincan 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşaer,Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yüksek yargı üyeleri, Askeri Yargıtay Başkanı ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya bir süre sohbet etti.
 

İçki servisi yapıldı

Konuklara zengin bir mönünün ikram edildiği resepsiyonda içki servisi de yapıldığı dikkat çekti. Resepsiyonda yargı mensuplarının ana gündem maddesini ise 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumu oluşturdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler