'İçişleri Bakanı, çakallarla beyefendileri karıştırıyor'

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak, ''İçişleri Bakanı, mahallenin çakallarıyla mahallenin beyefendilerini birbirine karıştırıyor'' dedi.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 20:08
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, TBMM Genel Kurulu'nda, Tapu Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarının görüşülmesi sırasında Antalya'nın, Akseki ilçesinin su sorununa değindi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''tüm ilçe ve köylere su geleceği'' yönünde sözünün bulunduğunu, ancak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Akseki'nin su sorunun çözülmesine ilişkin ayak dirediğini söyledi. Süner, ''İçişleri Bakanı, ya istifa etsin, Sayın Başbakan da başka birini İçişleri Bakanlığı'na getirsin ya da Atalay'a talimat vererek vatandaşına söz verdiği uygulamayı yerine getirtsin'' ifadesini kullandı.

Süner, isim vermeden Ergenekon operasyonuna da değinerek, ''İçişleri Bakanı, her şeyde olduğu gibi mahallenin çakallarıyla, mahallenin beyefendilerini birbirine karıştırıyor'' dedi.

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan da AKP'nin milletin avukatı değil, milletin hizmetkarı olduğunu söyledi. CHP'lilere, ''Milletin avukatı olacağınıza, hiç değilse milletin yanında olun'' diye seslenen Erdoğan, ''son günlerde Ergenekon soruşturmasını küçük bir olaymış gibi gösterme gayreti içinde olanların bulunduğunu'' iddia etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Danıştay'a yapılan silahlı saldırının ardından, hukukçu kimliğini unutarak, siyasi kadroları suçladığını belirten Erdoğan, ''Ana muhalefetin lideri, siyasi tecrübesini bir kenara bırakarak, Danıştay saldırısından sonra (Siyasete kan bulaştı) dememiş miydi? (Türkiye'nin 11 Eylül'ü) diyenler nerede? Onun için sabredip göreceğiz. Yapılan tüm çalışmalar, milletin huzuru mutluluğu ve refahı adınadır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon