İçişleri Bakanı Soylu: ABD bizi tehdit etti
Bakan Soylu, 'Fırat Kalkanı Harekatı yaptık, Amerika bize ‘yap’ demedi. Zeytin Dalı Harekatı yaptık, bizim karşımıza çıktı, tehdit etti. Beslediği adamlarla bizi yıldırabileceğini düşündü.Uluslararası bir kuşatma ortaya koymaya çalıştı ama Allah'a şükürler olsun Türkiye bunu da aştı' dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki Nur Khan Askeri Havalimanı’nda, İçişleri Bakanı Şehriyar Afridi ve Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ile öteki yetkililer tarafından karşılandı. Daha sonra Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliğine gelen Soylu, buradaki konferans salonunda Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
‘ABD BİZİ TEHDİT ETTİ’
Burada bir konuşma yapan Soylu, şunları söyledi: “Fırat Kalkanı Harekatı yaptık, Amerika bize ‘yap’ demedi. Zeytin Dalı Harekatı yaptık, bizim karşımıza çıktı, tehdit etti. Beslediği adamlarla bizi yıldırabileceğini düşündü. Uluslararası bir kuşatma ortaya koymaya çalıştı ama Allah’a şükürler olsun Türkiye bunu da aştı. Şimdi Fırat’ın doğusunda esas itibarıyla yapmaya çalıştığı da çok net ve açık. (ABD) Bizi Kuzey Irak’ta çerçevelemeye çalıştı, bizi Afrin’de çerçevelemeye çalıştı. Şimdi bizi bir taraftan Fırat’ın doğusunda çerçevelemeye çalışacak. Türkiye ona müsaade etmedi, şimdi buna müsaade etmeyecek. Bilmenizi isterim. Bu çerçevelemenin esası şu: Türkiye’nin hareket kabiliyetini daraltmak. Türkiye’nin çevre ülkeleriyle, dünya ülkeleriyle kurduğu ilişkiyi zayıf bir banda oturtmak. Esas itibarıyla da tırnak içinde söylüyorum, doğruyu söylemesini engellemek. Bu kadar açık ve net. Türkiye’nin irtibatlarını mümkün olduğunca kesmek. Bütün coğrafyalarla irtibatlarını mümkün olduğunca kesmek.”
Video Haberler
-
Kayseri'de bir kişi kahvehanede bıçakla öldürüldü
-
Zeytinburnu'nda 'kaçak göçmen' operasyonu
-
Canlı yayındaki çıkışı yorumladı
-
Çok Güzel Hareketler'den 'konut krizine' gönderme
-
HES yapılacaktı: Mahkeme sonuçlanmadan ağaçlar kesildi
-
'Troller' ortaya atmıştı, Bahçeli tekrarladı
-
Dünyaca ünlü Türk doktordan 'Stres' uyarısı
-
Pedlere 'indirim' zam olarak yansıdı
-
Lahmacun Bodrum'da 200, Gaziantep'te 10 TL
-
Tekirdağ merkezli fuhuş operasyonu: 8 şüpheli yakalandı
En Çok Okunan Haberler
-
Saat 22.00'de 'kaçış planı' açıklayacak
-
Bardağı fırlatmıştı! Selçuk Tepeli yayını böyle açtı
-
5 asker şehit
-
Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye birisi yok
-
'Üçüncü ittifak geliyor, sıkı dursunlar'
-
Ali Koç'tan canlı yayında sert çıkış!
-
'Troller' ortaya atmıştı, Bahçeli tekrarladı
-
İkinci turdaki oy tercihini değiştirdi!
-
'Yeşil ceket giymekle...'
-
Pakize Suda ile ilgili üzücü haber