İDO ihalesi AKP grubunda onaylandı

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) satışı ihalesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP Grubu'nda onaylandı.

Yayınlanma: 14.05.2011 - 13:12
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve İstanbul İl Genel Meclisi Grubu'ndan yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin, 2011 yılı Mayıs ayı oturumlarının gerçekleştirildiği, gerçekleşen oturumda "İDO A.Ş. Hisselerinin Özelleştirmesi" müşterek raporunun görüşüldüğü belirtildi.

Bu görüşmelerde İDO hisselerinin yüzde 100'ünün özelleştirilmesi ihalesinin, CHP'nin ret oyuna karşılık, AKP'nin oy çoğunluğu ile Belediye Meclisi'nde onaylandığı duyuruldu. AKP Grup Başkan Vekili Ergün Turan'ın, İDO A.Ş. Hisselerinin Özelleştirmesi ile ilgili raporda gerçekleştirdiği konuşmada, İDO'nun satışının doğru olduğunu savunduğu belirtildi.
 

İDO'da beklenen 3.3 milyar dolarlık satış 861 milyon dolar oldu

Açıklamaya göre, İDO'nun satışına ilişkin görüşleri CHP Grubu adına Hukuk Komisyonu Üyesi Dr. Av. Tuncer Özyavuz gerçekleştirdi. Özyavuz, 1987 yılında kurulan ve 24 yıl hizmet veren İDO'nun sudan ucuza satıldığını, sırada İGDAŞ, İSPARK, Halk Ekmek ve diğer şirketlerin olduğunu iddia ettiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

"CHP Grubu bilimsel ve ekonomik gerekçeler ileri sürerek İDO'nun satışını engellemeye çalışmıştır. Fakat AKP sattırmıştır. Başkan Topbaş İDO'ya 3.3 milyar dolarlık bir satış beklemesine rağmen gerçekleşen satış bedeli 861 milyon dolar olmuştur. İDO'nun verdiği rakamlara göre İDO 101 milyon yolcu taşıyarak dünya lideri olmuş. 43 gemi ve 32 iskelenin 30 yıllık intifa hakkı ile 861 milyon dolara satıldı. Satışın yapıldığı gün İDO'yu alan şirketin hisseleri borsa da yüzde 7,31 ile en yüksek oranda prim yaptı. İDO'yu alanlar birkaç yıl sonra 3-4 katına başka firmalara özelliklede yabancılara satarlarsa sürpriz olmayacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler