Iğdır'dan nükleere tepki

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçe Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, kente 16 kilometre uzaklıktaki Ermenistan'ın Metsamor Nükleer Santrali'nin köy ve beldelerde tarım ve hayvancılığı yapılamaz hale getirdiği öne sürerek, santralin bir an önce kapatılmasını istedi.

Yayınlanma: 12.04.2011 - 08:47
Abone Ol google-news

Karakoyunlu ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Güller'in geçen hafta içinde doğan 3 ayaklı buzağısını alarak belediye parkına getiren Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, nükleer santralle ilgili açıklamalarda bulundu.

Deliktaş, ilçenin Ermenistan'a çok yakın olduğunu ve oradaki Metsamor Nükleer Santralinden yayılan radyasyonların Iğdır'da kansere neden olduğunu savundu.

Daha önceleri defalarca nükleer santralin kapatılması için çağrıda bulunup, imza kampanyası düzenlediklerini bildiren Deliktaş, ''Ama bir sonuç alamadık. Santral birinci derece fay hattında, 1988 yılındaki depremde büyük zarar gördü. O zamandan beri radyasyon yayılıyor. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ölçüm yapıyor. 'Radyasyon yok' diyorlar, peki bu kadar kanser vakası neden var'' dedi.

Başta Iğdır olmak üzere bölgedeki bir çok ilin ''pimi çekilmek üzere olan bir bombanın üzerinde'' yaşadığını ileri süren Deliktaş, ''Bir gün başımıza bu santral yüzünden büyük bir felaket gelecek. Ellerini bağlayıp izleyenlerin o zaman ne yapacağını merak ediyorum. Bu işin şakası yok'' diye konuştu.

Deliktaş, santral dolayısıyla bölgede çok sayıda hayvanın sakat doğum yaptığını, ekin tarlalarının kuruduğunu, meyve ve sebzelerde ciddi hastalıklara rastlandığını ileri sürdü.
Öte yandan 3 ayaklı buzağının belediye parkına getirildiğini duyan bir çok vatandaş, buzağıyı görmek için parka geldi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler