İkizdere’de direnişe karşı ev baskınları

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı başlatılan mücadele 60'ıncı gününe girdi. Doğa nöbetindeki yurttaşlardan Dursun Baş, sabah saatlerinde evi aranarak gözaltına alındı. Baş'ın bilgisayarına ve cep telefonuna el konulurken, "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla gözaltına alındığı ileri sürüldü. Baş, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 18.06.2021 - 13:23
İkizdere’de direnişe karşı ev baskınları
Abone Ol google-news

Cengiz İnşaat'ın yükleniciliğini yaptığı Rize - İyidere Lojistik Liman İnşaatı'nda kullanılmak üzere İkizdere'ye bağlı İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı doğa nöbeti sürüyor. 

Bu sabah saat 8.30 sıralarında evine jandarma ekipleri gelen Dursun Baş, gözaltına alındı. Baş'ın eşi Pervin Baş, o anda jandarmaya tepki gösterirken sinir krizi geçirerek fenalaştı. Baş'ın evinin aranması ve gözaltına alınma gerekçesi olarak "terör örgüt propagandası yaptığı" iddia ediliyor. 

"DİRENİŞ VARSA UMUT DA VAR"

Dursun Baş, dün İskencedere'deki eylemler sırasında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle kendisine kesilen para cezalarına tepki göstererek, şöyle konuşmuştu: 

"Arazimizde yediğimiz cezalar, ormana çıkıp yediğimiz cezalar... Ve biz bunlarla gurur duyuyoruz. Ne kadar korkutmuşuz insanları ki bizi sindirmek için ceza yazmaya başlamışlar. Halen de yazacaklar, aldığımız bilgiler öyle. Bu cezalar sadece İskencedere'ye ait yazılmış. Diğer yerlere, bütün köylere, herkes arazilerinde, ormanlarda gezerken, sokaklar lebaleb doluyken yazılmayan cezalar bize burada yazıldı. Ve biz diyoruz ki bundan sonra direniş varsa umut da var."

Pervin Baş ise, arazilerinde kendilerine kesilen cezalara, "Onlar geldi girdi bizim malımıza, bir kimsenin malına girmedik ki. 30 senedir bastığımız topraklarda ceza yiyoruz" diye sitem etmişti. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler