"İklim Değişikliği: Sonuçlar" sergisi

İklim değişikliğinin dünyadaki yıkıcı etkilerini dokuz belgesel fotoğrafçısının objektifinden yansıtan ''İklim Değişikliği: Sonuçlar'' sergisi açıldı.

Yayınlanma: 06.06.2010 - 05:56
Abone Ol google-news

Galatasaray Meydanı'nda, Galata Fotoğraf Akademisi organizasyonuyla, Dünya Çevre Günü etkinliği olarak gerçekleştirilen sergide, 100 fotoğraf yer alıyor.

zlenime sunulan fotoğraflarda açlık, hastalık, çatışma, zorunlu göç, geçim sıkıntısı ve insan hakları ihlalleri anlatılıyor.

İklim değişikliğinin nedenlerini, insani sonuçlarını ve çevre sorunlarının acilen ele alınması gerektiğini de vurgulayan sergi, ilk olarak 2009'da Kopenhag'da BM İklim Zirvesi sırasında sanatseverlerle buluştu.

Hem iç hem de dış mekanlarda gösterilmek üzere çıktığı dünya turunda İstanbul'a da gelen sergi, Nikon Avrupa, Uluslararası Greenpeace, Beyoğlu Belediyesi ve Hollanda Başkonsolosluğu tarafından da destekleniyor.

Açılışına, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ve Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Uygar Özesmi ile çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi, 20 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler