İlk ifadesinde baskı ve tehdit altında farklı konuşan Yeter Çakır, Recep Aydın'ı işaret etti

Fatih Öztürk cinayetinde, sanık Yeter Çakır baskı ve tehdit altında ilk ifadesinde Öztürk'ü kendisinin öldürdüğünü söylediğini fakat asıl cinayeti MHP’li Belediye Başkanı Recep Aydın'ın işlediğini iddia etti.

Yayınlanma: 28.05.2021 - 04:00
İlk ifadesinde baskı ve tehdit altında farklı konuşan Yeter Çakır, Recep Aydın'ı işaret etti
Abone Ol google-news

Burdur’un Çeltikçi ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Recep Aydın’a 2013 yılında öldürülen Fatih Öztürk (26) cinayetine karıştığı gerekçesiyle ‘Suç delillerini yok etme’, ‘gizleme veya değiştirme’ suçunu işlediği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. ‘Kasten öldürme’ suçundan 15 yıl hapis cezası verilen sanık Yeter Çakır baskı ve tehdit altında olduğu için ilk ifadesinde Öztürk’ü kendisinin öldürdüğünü söylediğini fakat asıl cinayeti Aydın’ın işlediğini iddia etti. 

Öztürk’ün cesedi 2016’da Kocaaliler köyünde ormanlık alanda çürümüş halde bulunmuştu. MHP’li başkan Aydın’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılan Aydın’ın da aralarında bulunduğu 5 kişiye dava açıldı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 gün önce görülen davada sanık Çakır, “Recep Aydın, diğer sanık Mümin Ölmez’e makam şoförlüğü ve ihale vaatlerinde bulunan kişidir. Aydın ile ilgili deliller araştırılmamıştır. Aydın’ın tutuklanmasını talep eden savcı sonradan fikir değiştirip sadece delilleri gizlemeden ceza almasını talep etti. Ben hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum. İlk ifademi baskı ve tehdit altında verdim. Öztürk’ü öldüren Aydın’dır” diye konuştu.

AİLEDEN TEPKİ 

Öztürk’ün bir yakını ise “Adalete en çok aç olduğumuz bugünlerde geride bıraktığı acılı ailesinin acısına bin kat acı ekliyorlar. Geride acılı bir aile ve adaletten bir o kadar uzak mahkeme kararı” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler