İnce Cumhuriyet'e söylemişti, Ünal o sözlere yanıt verdi

Muharrem İnce'nin Cumhuriyet'ten Bülent Mumay ile yaptığı söyleşide kullandığı ifadeye AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan yanıt geldi. Ünal, yaptığı açıklamada “Anlamadan dinlemeden bizim şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış. Eğer cumhurbaşkanı adaylığını da bu şekilde yapıyorsa Muharrem İnce, Sayın Muharrem İnce’ye umut bağlayanların, bel bağlayanların vay haline" dedi.

Yayınlanma: 12.05.2018 - 18:15
Abone Ol google-news

<video:973890>

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezi önünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 

Mahir Ünal, Muharrem İnce'nin Cumhuriyet'ten Bülent Mumay ile olan söyleşisinde yer alan “Cumhuriyetin kuruluşunda Halk Fırkası ismiyle var olan bir partinin Hakkari’de PKK’nın siyasi niteliğinde miting yapması herkesin içini acıtmıştır” açıklamasına, “Halt etmiş. Hani Sivas’ın ötesine gidemiyorduk” ifadesinin sorulması üzerine "Benim orada söylediğim son derece açık. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde 2011’de geçmişte Hakkari’de tek bir Türk bayrağı olmadan CHP miting yapmıştır. Bu da bizim içimizi acıtmıştır. Ama bugün Muharrem İnce’nin Türk bayraklarıyla miting yapması güzel bir gelişmedir diyoruz. Güzel bir şey söylüyoruz. Ama şimdi bunu anlamadan dinlemeden bizim şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış. Eğer cumhurbaşkanı adaylığını da bu şekilde yapıyorsa Muharrem İnce, Sayın Muharrem İnce’ye umut bağlayanların, bel bağlayanların vay haline" dedi.

İnce Cumhuriyet'e söylemişti, Ünal o sözlere yanıt verdi

Cumhuriyet'ten Bülent Mumay, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile yaptığı söyleşide “Edirne’de ne söylüyorsam, burada da aynısını söylemeye geldim” dediğiniz mitinge AKP Sözcüsü Mahir Ünal’dan ilginç bir yorum geldi. “Cumhuriyetin kuruluşunda Halk Fırkası ismiyle var olan bir partinin Hakkari’de PKK’nin siyasi niteliğinde miting yapması herkesin içini acıtmıştır” dedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu açıklamayı?"  şeklinde soru sormuştu.

"Halt etmiş. Hani Sivas’ın ötesine gidemiyorduk?"

Muharrem İnce ise bu soruya cevap olarak , "Halt etmiş diyorum. Halt etmiş. Hani Sivas’ın ötesine gidemiyorduk? Ben gittim Hakkari’de İzmir Marşı eşliğinde, Türk bayraklarının altında miting yaptım. Onun cesareti varsa gitsin kendisi yapsın da göreyim. Erdoğan’ı orada yuhalayacak oldular, izin vermedim. Benim hiçbir terör örgütüyle bağım olmaz. İster PKK, ister IŞİD, ister FETÖ. Onlara her istediğini verenler, onlara üniversite kuranlar, vali-general yapanlar bize bunu söyleyemez. Biz Kuvayı Milliye geleceğinden gelen insanlarız. Atatürkçüyüz, cumhuriyetçiyiz, yurtseveriz. Sayın Ünal haddini bilsin." demişti.

İşte o haber:

İnce Cumhuriyet'e konuştu: Misafiri nereye oturtacağı, ev sahibinin şanıdır, şerefidir

<haber-yatay:973280>

İnce'nin bu cevabının sorulması üzerine Ünal, şunları kaydetti:

"Bizim şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış"

“Muharrem İnce’nin açıklamasını duydum. Şahsımla ilgili kullandığı kelime son derece çirkin bir kelime. Muharrem İnce ile beraber 2 yıl grup başkan vekilliği yaptık aynı dönem çalıştık. Bir siyasetçinin bir soruyu aldığında öncelikli olarak o sorunun gerçekten doğruyu yansıtıp yansıtmadığını bilmesi gerekir. Öyle ulu orta bir siyasetçinin başka bir siyasetçi için ‘halt etmiş’ gibi bir ifade kullanması çok çirkin. Çünkü eğer siz böyle bir ifade kullanırsanız muhatabınız da size der ki ‘konuşulanı anlamayana Anadolu’da hödük derler.’ Benim orada söylediğim son derece açık. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde 2011’de geçmişte Hakkari’de tek bir Türk bayrağı olmadan CHP miting yapmıştır. Bu da bizim içimizi acıtmıştır. Ama bugün Muharrem İnce’nin Türk bayraklarıyla miting yapması güzel bir gelişmedir diyoruz. Güzel bir şey söylüyoruz. Ama şimdi bunu anlamadan dinlemeden bizim şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış. Eğer cumhurbaşkanı adaylığını da bu şekilde yapıyorsa Muharrem İnce, Sayın Muharrem İnce’ye umut bağlayanların, bel bağlayanların vay haline.

<haber-yatay:968406>

"Şahsiyetle ilgili konuşması gerekir"

Önce konuşulanı bir anlaması dinlemesi ve ondan sonra şahsiyetle ilgili konuşması gerekir. Kaldı ki siyasette biz şahısları konuşmayız. Her bir siyasetçinin şahsı şahsiyeti kutsaldır değerlidir. Biz neyi konuşuyoruz? İnsanların fikirlerini konuşuyoruz. Davranışlarını konuşuyoruz. Kimliklerini, karakterlerini konuşmuyoruz ki. O yüzden siyasetçilerin konuşurken muhataplarının kendileriyle ilgili düşüncelerine ve davranışlarına cevap vermeleri gerekir. Onların şahsiyetlerine ilişkin bu tür ifadeler ‘halt etmiş’ gibi benzeri ifadeler son derece çirkin. Ben basın toplantımda da Muharrem İnce’ye teşekkür etmiştim. Temiz bir dil kullanıyor Sayın İnce bundan dolayı da kendisini tebrik ediyorum demiştim. Dememden iki gün sonra böyle bir ifade kullanması son derece çirkin olmuştur.”

“CHP’nin bu yardım konusunu abarttığını düşünüyorum”

Muharrem İnce’nin “Eğer seçim ikinci tura kalırsa Meral Akşener’i destekler ve hatta yardımcısı da olurum” ifadelerinin sorulması üzerine Mahir Ünal, “Yarış halindeki iki cumhurbaşkanı adayının daha baştan yardımcılık seviyesinde bir ilişkiye girmiş olması siyasi olarak doğru değil. CHP’nin bu yardım konusunu abarttığını düşünüyorum. Yardım etmek için milletvekili gönder, yardım etmek için cumhurbaşkanı yardımcısı ol şuna karar versinler bunlar siyaset yapıp cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak gibi bir iddiaları var mı yok mu? Yoksa milletin önünde bir gölge oyunu mu oynanıyor. Eğer milletin önünde bir gölge oyunu oynanıyorsa bu hiç hoş bir oyun değil, son derece çirkin bir oyun” şeklinde konuştu.

<haber-yatay:972156,972243,973280,972079>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler