"İnsan Yüreğine Yolculuk"

Edebiyat dünyamızın usta isimlerinden Emin Özdemir'in 'İnsan Yüreğine Yolculuk' isimli yeni kitabı edebiyat severlerin beğenisine sunuldu. Özdemir bu yeni kitabında; insanın temel duygularının, ölüm korkusunun, sevginin ve öfkenin peşine düşüyor.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 15:16
Abone Ol google-news

Emin Özdemir'in "Can Yayınları" yayımevinden çıkan yeni kitabı 'İnsan Yüreğine Yolculuk', edebiyatın yüreklerden yüreklere giden yollarında dolaşıyor. Homeros’tan Dede Korkut’a, Karacaoğlan’dan Goethe’ye uzanan bu denemesel anlatıyı edebiyat tutkunlarının kaçırmamaları gerekiyor.

 

 Emin Özdemir

1931 yılında Kemaliye'de doğdu. Pamukpınar Köy Enstitüsü'nden sonra Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü, bugünkü adıyla Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi (1953). Bitirdiği bölüme asistan ve öğretim görevlisi oldu (1957). Milli Eğitim Bakanlığı'nca açılan bir sınavı kazanarak Amerika'ya gönderildi (1960). Amerika'da Columbia ve Indiana üniversitelerinde "değişik düzeylere göre metin hazırlama ve anlatım teknikleri" konusunda eğitim gördü (1960-1963). Hacettepe Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Temel Türkçe Bölümü'nde bölüm başkanı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı (1968-1972). Ankara Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksekokulu, bugünkü adıyla İletişim Fakültesi öğretim görevliliğine geçti (1974). Bu görevinden emekliye ayrıldı (1996). TÜBİTAK Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk dergilerinde yayın danışmanı olarak görev aldı (1997). Bu görevlerini sürdürürken Türk Dil Kurumu'nun çalışmalarına etkin biçimde katıldı. TDK'nin Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu ve Terim Kolu Başkanlığı'nı yaptı (1966-1983). Türkçenin özleştirilmesi, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi savaşımını sürdürdü. Bu bağlamda edebiyat yapıtının dille ilişkisi, dilin işlevi ve kullanım düzeyleri, toplumsal yapıyla bağları gibi sorunları ele aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler