"İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, darbeye karışanların insanlığa karşı suç işlediğini belirterek, onlara karşı ceza yasalarında zaman aşımı süresi olmaması gerektiğini bildirdi.

Yayınlanma: 12.09.2011 - 13:34
Abone Ol google-news

Tanrıkulu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, darbeciliğe son verme iddiasıyla yapılan değişikliklerin, özgürlüklerin kapısını açmadığını söyledi.

Bugün Türkiye'nin, dünyada en çok terör mahkumunun olduğu ülke olduğunu, insan hakları alanında en şaibeli ülkelerden sayıldığını belirten Tanrıkulu, ''12 Eylül'ün bugünkü boyutuna gelmesine neden olduğu Kürt meselesi de, yeni 12 Eylül döneminde, yeni bir patlama noktasına gidiyor. İlk kez sivil bir iktidar, devletin tüm kurumları üzerindeki yetkisini tüm gücüyle kullanarak toplumu geri dönülmez bir çatışmanın eşiğine taşıyor. Oysa çatışmak değil, çözmek için çok temel tedbirlerin alınması, atılması çok kolay ancak bir o kadar da sembolik ağırlığı olan adımların gerçekleştirilmesi söz konusu olabilirdi'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, bütün kamuoyunun oluşturulan bu yeni düzene karşı olmaları gerektiğini düşündüklerini dile getirerek, ''Dolayısıyla darbe yapanlar, darbeye karışanlar insanlığa karşı suç işlemişlerdir. Onlara karşı ceza yasalarında zaman aşımı sürelesi olmaması lazım'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler