'İntiharın Genel Provası' 13. Adana Tiyatro Festivali'nde
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 13. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde, Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, M. Nurullah Tuncer'in yönettiği İntiharın Genel Provası adlı oyunla seyircilerin karşısına çıkıyor.
“Underground” (Yeraltı) filminin senaristi olarak da tanınan Duşan Kovaçeviç, “metafizik komedi” olan İntiharın Genel Provası’nda dünyada ve ülkemizde son yıllarda giderek artan ‘intihar’ olgusunu işliyor. Oyunda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. “Sanatsal bir ölüm” hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. İntihar eden adam, köprüden tam atlayacağı sırada Balıkçı feryat edip onu durdurur: Köprü altına ağ yerleştirdiğinden adam buradan atlamamalıdır. Derken adamın sevgilisi Kadın belirir, intihara engel olmaya çalışır. İntihar eden adam tam atlayacakken Kadın ile Balıkçı dans etmeye başlar. Bu sırada beyaz üniformasıyla Kaptan belirir. İntiharda kararlı olan adamın mesleğini öğrenince ona bir iş teklifi yapar.
Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği tek perdelik oyunu dilimize, “Tiyatro 2010 Ödülleri”nde “Yılın Çevirmeni Ödülü”nü İntiharın Genel Provası oyununun çevirisi ile alan Bilge Emin çevirdi. Oyunda; Bora Seçkin, Serhat Mustafa Kılıç, İbrahim Can, Bennu Yıldırımlar rol alıyor.
Video Haberler
-
Karavanlar zincirleme kaza yaptı: Yaralılar var
-
MSB duyurdu: Bir askerimiz şehit oldu
-
Kayıp olan 29 yaşındaki şahsın cesedi bulundu!
-
İstanbul'da akılalmaz hırsızlık olayı!
-
Sadakatsiz dizisinde skandal
-
Nevşehir'i karıştıran basın toplantısı
-
Önce çarpıştılar, sonra ağaçlara çarptılar: 5 yaralı
-
'Git bu masalları A Haber'de anlat'
-
Başakşehir'de karavanların zincirleme kazası
-
'Abart egzoz' denetimi: Trafikten men edilecekler
En Çok Okunan Haberler
-
Ünlü bankadan korkutan dolar/TL tahmini
-
Merkez için 'izin alamadılar' yorumu
-
Motorine dev zam!
-
Emniyet'ten Sabri Uzun hamlesi
-
'Seçim tarihinin ipucu günü'
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
'İktidarda müthiş bir panik havası başladı'
-
'Elimizdeki belgelerden bir ansiklopedi çıkar'
-
Tayyar'dan Uçum’a zehir zemberek sözler
-
İYİ Parti’den vekillik koşulu