İran'dan yurttaşlarına İngiltere uyarısı

İran, İngiltere'deki olaylardan dolayı vatandaşlarından zorunlu olmadıkça bu ülkeye gitmemelerini istedi.

Yayınlanma: 10.08.2011 - 18:14
Abone Ol google-news

İran Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'de bir süredir devam eden olayların can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturabileceğini belirterek, vatandaşlarını bu ülkeye gitmemeleri konusunda uyardı.

Vatandaşlarından mecbur kalmadıkları sürece İngiltere'ye gitmemelerini isteyen Tahran yönetimi, zorunlu ziyaretlerde ise olayların olduğu bölgelerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu. İngiltere'de ikamet eden İranlılardan da gösteri ve olayların olduğu yerlerden uzak durmaları istendi.

İran, ayrıca vatandaşlarından İngiltere'deki olay ve gelişmeleri de kendi kitle iletişim kanallarından takip etmeleri önerisinde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da bugünkü açıklamasında, İngiliz polisinin vatandaşlara karşı şiddet uygulamasını ''Halka karşı bu vahşice davranış kabul edilebilir değil'' ifadeleriyle eleştirmişti.

İngiliz halkının fakirlik ve ayrımcılıktan bıktığını, gelecekten umutsuz olduklarını savunan Ahmedinejad, ''İngiliz yetkililer, halkın sözünü dinlemeli ve kabul etmeli'' ifadesini kullanmıştı.

Ahmedinejad, ayrıca BM ve Güvenlik Konseyi'nden İngiltere'deki olaylar için harekete geçmesini istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler