İşçiden şeker gibi çağrı

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin 14 şeker fabrikasını satma kararına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 28.03.2018 - 22:52
Abone Ol google-news

Erdoğan’ın otomobillere cam filmi yasağı konusunda devreye girdiğini anımsatan Atalay, “Şeker fabrikalarının cam filmi kadar değeri yok mu ?” dedi. Atalay, Erdoğan’ın fabrikaların özelleştirilmesine karşı da devreye girmesini istedi. Fabrikaların özelleştirilmesine karşı Türk-İş ile Şeker-İş Sendikası çeşitli eylemler yapıyor. Son olarak fabrikaların satılmasına karşı toplanan 1 milyon 690 bin imza Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a teslim edildi. İmzaları Başbakan Binali Yıldırım’a götürecek Atalay, bir kez daha fabrikaların satılmamasını isteyecek.

Arsanın garantisi yok

Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Atalay, fabrikaların arsalarının çok değerli olduğuna dikkat çekti. Özelleştirilecek olan fabrikalar arasında yer alan Erzincan Şeker Fabrikası’nın 1 milyon 200 bin metrekare arsası olduğuna işaret eden Atalay, arsaların satılmayacağının söylendiğini ancak şartnamede böyle bir şey yer almadığını kaydetti. Erdoğan’ın otomobillere cam filmi yasağında devreye girerek, düzeltilmesini sağladığına işaret eden Atalay, “Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren şeker fabrikalarının cam filmi kadar değeri yok mu ? Sayın Cumhurbaşkanı cam filminde devreye girdi sorun çözüldü, yasak kalktı. Motorlu Taşıtlar Vergisi’ndeki yüksek zammı düşürdü. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda da devreye girsin de, netice alalım. Şeker fabrikaları özelleştirilmekten kurtulsun” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler