İşçinin parası 'Kaç-Ak Saray'a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 1.4 milyon lira harcanarak yapılan 'Kaç-Ak Saray'ın inşaatı için yapılan yapılan harcamaların kaynağı belirsizliğini korurken MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yeni iddialarda bulundu.

Yayınlanma: 20.11.2014 - 11:49
Abone Ol google-news

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Mecliste bütçe görüşmeleri sırasında daha önce duyulmamış maddelerle, normalin üzerinde harcamalar ortaya çıktığını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında “diğer kalemler” maddesinin daha önce tanık olmadığı bir ölçüde yüksek bir meblaya ulaştığını duyuran Türkkan, “Şimdi de sarayın kalan kısmı için yeni fonlar oluşturuyorlar” dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN 'KAÇ-AK SARAY'ININ GERÇEK MALİYETİ

Yeni fon uyduruyorlar

Türkkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında diğer kalemler adı altında oluşturulan ve düşük tutarlı harcamaları ifade eden kalemin görülmemiş ölçüde artış gösterdiğini ve 2 milyar TL’yi bulduğunu söyledi.

Bu kalemin Kaç-Ak Saray için kullanılacağını ifade eden Türkkan, Kaç-Ak Saray için yeni bir fon oluşturulduğu iddiasını ortaya attı. Türkkan, “Saray’a 250 oda daha yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na emir verip yeni bütçe yaratmalarını istediler. Durup dururken ‘kıdem tazminatı fonu’ diye bir şey ortaya attılar. İşveren, çalışanına kıdem tazminatını ödemiyor gerekçesiyle, bundan böyle kıdem fonuna ödeme yapacak. Çalışan işten ayrılınca da tazminatını devlet ödeyecek. Kıdem tazminatı fonu bunu öngörüyor. Geçmişte de böyle fonların kendi amacına hizmet etmediğini gördük. Bu da böyle olacak. Kıdem tazminatı fonu Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kullanılacak” dedi.

Odalardan birini bizzat isteyeceğim

Kaç-Ak Saray’a 250 oda daha yapılacağını belirten Türkkan, Ermenek’te yaşanan maden faciasına da göndermede bulunarak,  “Odalardan birini bizzat isteyeceğim Cumhurbaşkanı’ndan. O odaya da Ermentek’te ölen madencinin, babasının ayakkabılarını koyacağım. Belki vicdanı biraz rahatsız olur. İnsanlar o durumdayken, kendisi o sarayda oturduğu için” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler