İspanya korsanlarla "savaşa" gidiyor

İspanyol meclisi, Somali açıklarında korsanlarla mücadele amacıyla AB tarafından oluşturulan "Atalanta" misyonuna asker gönderilmesi kararını onayladı. Yunanistan'ın liderlik ettiği Atalanta misyonunun başına nisan ayında İspanya'nın geçeceği bildirildi.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 14:42
Abone Ol google-news

İspanyol meclisinde yapılan oylamada, "Atalanta" misyona en fazla 395 asker gönderilmesi kararına, muhalefetteki Komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) çekimser oy kullanırken, diğer tüm partiler "evet" dedi.

Bir firkateyn, bir lojistik destek gemisi ve bir askeri devriye uçağıyla misyona katkıda bulunan İspanya'nın 200 askerinden oluşan ilk birliğinin cuma günü Hint Okyanusu'na gönderileceği belirtildi.

İspanya Savunma Bakanı Carme Chacon, söz konusu misyonun aylık harcamalarının 5 milyon Avro olacağını ve 1 yıl süreceğini ifade etti.

Dünya petrolünün yüzde 20'sinin Somali açıklarından geçtiğini söyleyen Chacon, Somali'deki siyasi kaos ve otorite boşluğundan dolayı 2008 yılında korsanların saldırılarının bir önceki yıla oranla 3 kat arttığını belirtti. İspanya Savunma Bakanı, 2008 yılında korsanların rehin alma olaylarından 30 milyon dolar elde ettiğini ifade edip, "Atalanta operasyonu, İspanya'nın ekonomik ve geostratejik çıkarlarının savunulması için hayati önem taşıyor" dedi.
Yunanistan'ın liderlik ettiği Atalanta misyonunun başına nisan ayında İspanya'nın geçeceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler