İspanya'da iktidar partisine yolsuzluk baskını

İspanya'da iktidardaki Halk Partisi'nin genel merkezini basan polis, 14 saat boyunca arama yaptı.

Yayınlanma: 20.12.2013 - 16:32
Abone Ol google-news

Baskının, Mariano Rajoy başkanlığındaki hükümeti tehdit eden yolsuzluk soruşturması kapsamında yapıldığı belirtildi.

Yargıç Pablo Ruz'un emriyle dün gece parti merkezini basan polis, bu binada 2005-2011 yıllarında yapılan tadilat çalışmalarıyla ilgili kayıt dışı ödeme suçlamasına dair delil aradı. Sabah saatlerinde sona eren aramada, suç unsuru ele geçip geçmediği ise açıklanmadı.

BAŞBAKANDAN SORUŞTURMAYA TAM DESTEK

AB Zirvesi için Brüksel'de bulunan Başbakan Mariano Rajoy ise mahkemelerin verdiği karara mutlak saygı duyduğunu belirtti ve parti yetkililerine de soruşturma için gereken tüm kolaylığı göstermeleri talimatı verdiğini aktardı. Rajoy, "Kararı bekliyoruz, endişemiz yok." dedi. İspanya'da yüzde 25'leri bulan işsizlik sebebiyle halk desteğini yitiren Rajoy, şahıs hakkında soruşturma açılmasa da bu skandal sebebiyle büyük yara almıştı.

RÜŞVETTEN GELEN PARALARLA 'GİZLİ FON' İDDİASI

İddiaya göre Halk Partisi'nin eski mali işler sorumlusu Luis Barcenas, müteahhitlerin partiye 'bağış' olarak verdiği milyonlarca Euro'yu parti liderlerin zimmetine geçirmesine yardımcı oldu. Başbakan Rajoy ve diğer üst düzey yetkililer, yolsuzluk iddialarını reddediyor. Soruşturma da şu anda mali işler sorumlusu üzerinden devam ediyor. İddianameye göre Barcenas'ın İsviçre bankalarında 48 milyon Euro parası bulunuyor. Luis Barcenas, rüşvetten gelen paralarla gizli bir fon oluşturmakla suçlanıyor. Tutuklu yargılanan Barcenas, karapara aklama ve vergi kaçakçılığıyla ilgili başka bir davada da yargılanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler