İsrail Başbakanı Netanyahu, Rusya'da

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin bulunduğu coğrafyanın istikrarsız ve devamlı kaynayan bir bölge olduğunu ifade ederek, "Yaşadığımız bölge her an patlamaya hazır" dedi.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 16:42
Abone Ol google-news

Rusya'yı ziyaret eden Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Soçi'de kabul edildi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu yönde geliştiğini ve uzmanlar düzeyindeki görüşmelerde önemli işlerin yapıldığını belirten Putin, Netanyahu ile bölgede ve Suriye'deki durumu konuşmayı umduğunu dile getirdi.

Putin, İkinci Dünya Savaşı'nda hayatlarını kaybeden Sovyet askerlerinin anısına dikilen heykelin açılışı nedeniyle İsrail'e yaptığı ziyarete değinerek, bu ziyaret sırasında gösterdikleri misafirperverlik için Netanyahu'ya teşekkürlerini iletti. Putin'e davetinden ötürü Rusça teşekkür eden Netenyahu ise Soçi'nin güzel ve gelişen bir şehir olduğunu ve bunun da Rusya'nın geliştiğini gösterdiğini söyledi.

Bir sonraki görüşmeyi, Soçi'ye sessizliği ve huzuru ile benzeyen İsrail'in Eilat kentinde düzenlemeyi teklif eden Netanyahu, "Ancak bir gerçek de Eilat kentinin son zamanlarda Sina Yarımadası'ndan birkaç defa roket ateşine maruz kalmasıdır. Bu bize yaşadığımız bölgenin devamlı kaynayan, istikrarsız ve her an patlamaya hazır tehlikeli bir bölge olduğunu hatırlatıyor" diye konuştu.

Bölgenin hem kendileri hem de Rusya için önemli olduğunu vurgulayan İsrail Başbakanı Netanyahu, bölgeye huzur, güvenlik ve istikrar getirecek yolları Rusya Devlet Başkanı ile müzakere etme fırsatı yakaladığı için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler