İsrail ve Türkiye yakınlaşması.. Erdoğan: 2 şart kaldı
İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dore Gold, "İsrail'in Türkiye ile istikrarlı ilişkilere sahip olmak istediğini ve buna ulaşmanın yollarını araştırdığını" söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde, 'Tazminat ve ambargonun kalkması gerçekleşirse biz normalleşme sürecine girebiliriz' şeklinde açıklama yapmıştı.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Gold yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, Türkiye ile her zaman istikrarlı ilişkilere sahip olmayı arzulamaktadır ve bu hedefe ulaşmanın yollarını sürekli araştırmaktadır" ifadesini kullandı. Gold, açıklamada bu çabalara ilişkin detay vermedi.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Gold'un daha önce Roma'da görüştüğü ifade edilmişti.
ERDOĞAN: GERİYE İKİ ŞART KALDI
Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a giderken uçakta gazetecilerin Türkiye-İsrail ilişkileri hakkındaki sorusuna şu yanıtı vermişti:
"İsrail ile ilgili üç başlığımız var. 'Özür' demiştik, bu oldu. 'Tazminat' dedik, olmadı. Bir de 'Filistin’e ambargonun kalkması' dedik. Bu son iki madde yerine gelmiş değil. Tazminat ve ambargonun kalkması gerçekleşirse biz normalleşme sürecine girebiliriz."
Video Haberler
-
Aracının yanına giderken kazada öldü
-
Yaralı genci itfaiye ekipleri kurtardı
-
İmamoğlu’ndan 25 bin metrekarelik ‘meydan’ müjdesi
-
Kalın: Güvenlik kaygılarını giderecek adımlar atılmalı
-
İstanbul’da şafak operasyonu
-
Adilcevaz'da Mayıs sonu kar yağışı
-
Çorum'da trafiği kilitledi
-
Evin deposuna giren yılanı itfaiye yakaladı
-
Zehirli türlerinden biri! Tekirdağ kıyılarında görüldü
-
Kan izlerini yok edemeyince ateşe vermiş
En Çok Okunan Haberler
-
Ünlü bankadan korkutan dolar/TL tahmini
-
Merkez için 'izin alamadılar' yorumu
-
Nedir bu TURKEN Foundation?
-
Atatürk Havalimanı’nda işler karıştı
-
Motorine dev zam!
-
Emniyet'ten Sabri Uzun hamlesi
-
'Seçim tarihinin ipucu günü'
-
22 yaşındaki genç kalbinden vurularak öldürüldü
-
'İktidarda müthiş bir panik havası başladı'
-
Erdoğan'a 'Abdülhamid Han' yanıtı