"İşsizlik Sigortası Fonu paraları nerde kullanılıyor?"

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, İşsizlik Sigortası Fonu'nda biriken paraların başka alanlarda kullanıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 10:17
Abone Ol google-news

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, İşsizlik Sigortası Fonu'nun işsizlikle mücadele ve işgücünün eğitimi için kurulduğunu ve bugüne kadar Fon'da 41 milyar TL kaynak biriktiğini söyledi.

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan işsiz kalanlara bugüne kadar ödenen paranın, Fon kaynaklarının yüzde 5'i olduğunu belirten Ertemür, geri kalan yüzde 95'inin ise hangi amaçlar için ve nerede kullanıldığının ise bilinmediğini söyledi. Ertemür Bakan Çelik'e su soruları yöneltti: "İşsizlik sigortası fonunda biriken paraların başka alanlarda kullanıldığı iddiaları doğru mu? Nerelerde kullanılmıştır? İşsizlik ödeneğinin gerçek amacına yönelik olarak kullanılması için yapılan bir çalışma var mıdır? Ülkemizde her geçen gün işsizlik artarken neden fonun sadece yüzde 5'i kullanılmıştır? İşsizlik ödeneğinden işini kaybedenlere verilen ödenek miktarı yeterli midir? İşsizlik ödeneği ortalama olarak ne kadar zamanda bağlanmaktadır? İşsizlik sigortası ödeneğinin hesaplanmasında neden son üç aylık prim miktarları esas alınmaktadır? Ülkemizde uygulanan işsizlik fonu ve fonun kullanım biçimi AB kriterlerine uygun mudur?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler