İstanbul 31. Kitap Fuarı

İstanbul 31. Kitap Fuarı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.12.2012 - 08:18

Kitap fuarları bir ülkenin kültür-sanat dünyasının aynasıdır. 1981 yılından bu yana, TÜYAP’ın (Tüm Fuarcılık AŞ) İstanbul-Tepebaşı’ndan başlatıp Beylikdüzü’nde sürdürdüğü kitap fuarı, diğer illerimizde, İzmir, Ankara, Bursa vb. kendini gösteriyor ve gittikçe başka illerimize de yayılıyor.

İstanbul 31. Kitap Fuarı’na (17-25 Kasım 2012) 600 yayınevi katılırken 200 etkinlik düzenlenmesi de sevindiricidir. Etkinlikler, genellikle o yıl fuarda belirlenen konu çerçevesinde oluşturuluyor. Bu yılın konusu: “Çocukluğum Yurdumdur: Çocuk ve Gençlik Edebiyatı”ydı. Birkaç söyleşi etkinliğinin konusu şöyleydi: “Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Yaşamdan İzdüşümler”, “Çocuk Gelişiminde Öykülerin Önemi”, “Hollandalı Yazar Joke van Leeuwen Çocuklarla Buluşuyor”, “Yaratıcı Okuma Nasıl Yapılır?” vb. Hollanda’nın Konuk Ülke olarak katıldığı fuarın Onur Yazarı Gülten Dayıoğlu’ydu. Öğretmenlikten gelen yazarımız, çocuk yazınında kendisini kanıtlamıştı. Yaşamöyküsünün yer aldığı sergi (Bir Yaşamış, Bir Yazmış) ilgiyle izlendi. Dünya Yazarlar Birliği (PEN), tutuklu yazarlarımıza sahip çıkmak için fuara katıldı. Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Soner Yalçın vb. yazarlarımız adına imza günü düzenlenmesi fuarın anlamlı diğer yönüydü.

22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı da aynı ilgiyle izlendi. Bu yılki Sanatçı Onur Ödülü Prof. Rahmi Aksungur’a verildi. Onlarca resim sergisini gezenler, diğer salonlarda kitaplarla ve yazarlarıyla buluşanlar, sanatı solumanın mutluluğunu yaşadılar.

Kültürle, sanatla güzelleşen bir Türkiye yaratmak umuduyla yaşamak güzeldir. Bu yolda katkısı olanlara ne mutlu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon