İstanbul sokakları edebiyat kokacak

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) 4 - 12 Mayıs tarihleri arasında “Edebiyatı Takip Ediyoruz” teması ile 10. yılını kutluyor.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 21:27
Abone Ol google-news

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) 4 - 12 Mayıs tarihleri arasında “Edebiyatı Takip Ediyoruz” teması ile 10. yılını kutluyor. Bu yıl İTEF’te, 22 ülkeden 74 yazar, 21 edebiyat profesyoneli, 9 performans sanatçısı ile toplam 104 katılımcı ile birlikte söyleşiler, etkinlikler, atölyeler, konserler ve edebiyat partileri düzenlenecek. Festival, İstanbul’un her iki yakasında birçok mekânda gerçekleşecek. Festivalden bazı etkinlikler ise şöyle: 5 - 6 Mayıs’a denk gelen hafta sonu günlerinde edebiyatı bomontiada’da takip etmek isteyenler için gün boyu sürecek festival programı olacak. FABISAD etkinlikleri, festival sahnesinde ilk kez göreceğimiz isimler ve çocuk etkinliklerinin akşamında Gece Yarısı Edebiyat Partileri ve DJ performansı gerçekleşecek.

Kargart’ta müzik

6 Mayıs Pazar 20.30’da “Editörü Yazara Soruyor” isimli etkinlikte Ayfer Tunç , son romanı “Âşıklar Delidir ya da Yazı Tura”nın hazırlanış serüveni hakkında editörü Mustafa Çevikdoğan’ın sorularını cevaplayacak.

YKKS etkinlikleri

AB Edebiyat Ödüllü yazarlar Peder Frederik Jensen, Marente de Moor, Edina Szvoren ve Pierre J. Mejlak, edebiyatın özgürleştirici, yakınlaştırıcı ve birleştirici yönlerini 5 Mayıs Cumartesi 16.30’da Yapı Kredi Kültür Sanat’ta tartışacak. 14 -18 yaş arasındaki öğrencilerle takip ettikleri yazarları buluşturmayı hedefleyen “Arkadaşım Edebiyat” projesi, İstanbul’da öğrencilerle yabancı yazarları ve Astrid Lindgren Anma Ödülleri adayı Fatih Erdoğan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde 4 Mayıs Cuma 10.00’da yeniden bir araya getirecek. Gönül Ak, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde düzenlenecek “Edebiyatın Yan Etkileri” programında Tevfik Fikret’i anlatacak. Etkinlik 5 Mayıs 15.00’te gerçekleşecek. Ayrıntılı bilgi için: www.itef. com.tr.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler