İstanbul'da Kuzey Cazı

Bol ödüllü müzisyen Jacob Young ve arkadaşlarından oluşan Jacob Young Trio, 15 Mayıs 2013, Çarşamba günü saat 20.00'de Akbank Sanat'ta verecekleri konser ile kuzey cazının örneklerini müzik tutkunlarıyla paylaşacak.

Yayınlanma: 10.05.2013 - 20:54
Abone Ol google-news

ECM etiketiyle çıkan son albümleri “Sideways” ile turnede olan ve verdikleri her konserde izleyenlerin hayranlığını kazanmayı başaran grup, gitarda Jacob Young, basta Mats Eilertsen ve davulda Per Oddvar Johansen’dan oluşuyor.

Jacob Young Trio, 16 Mayıs 2013, Perşembe günü saat 12.00’de Akbank Sanat’ta gerçekleştirecekleri ücretsiz atölye çalışmasında ise hem genç müzisyenler ve cazseverlerle deneyimlerini paylaşarak müzikal gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışacak, hem de merak ettikleri soruları yanıtlayacaklar.
 
Jacob Young

1970 doğumlu gitarist ve besteci. 12 yaşından itibaren gitar çalmaya başlayan Young, Oslo Üniversitesi’nde aldığı müzik eğitiminin ardından Manhattan’da yer alan “New School for Jazz and Contemporary Music” adlı müzik okulunda burslu olarak okumaya hak kazanmış. Bu dönemde, klasik caz standardları ve repertuarı üzerine çalışan Jacob Young, aynı zamanda Jim Hall, John Abercrombie, Richie Beirach gibi birbirinden önemli müzisyenlerden dersler almış. Eğitiminin ardından Norveç’e dönen ve burada çıkardığı üç albüm ile büyük ilgi görüp Arve Henriksen, Nils Petter Molvaer ve Jarle Vespestad gibi önemli caz müzisyenleri ve vokalleri ile çalışmaya başlayan Young, birçok konser vermiş ve dünya turnesine çıkmış. 1998 yılında, Norveç devleti tarafından genç sanatçıları desteklemek amacıyla verilen “arbeidsstipend” adlı ödülü almaya hak kazanmış. 2003 ve 2007 yıllarında da en iyi caz sanatçısı ödüllerini alan Jacob Young’ın tüm albümleri 2002 yılından itibaren ECM etiketi altında çıkarmakta. Özellikle, 2004 yılında çıkardığı Evening Falls albümü ile büyük başarı kazanan ve tüm dikkatleri üzerine çeken Jacob Young, hemen ardından yayınladığı Sideways albümü ile de Avrupa ve Asya turnesine çıkmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler