İstanbul'da şiddetli yağış

Yağmur hayatı felç etti... İstanbul başta olmak üzere özellikle Trakya ve batı bölgelerde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle birçok ev su altında kaldı. İstanbul'da sağanak yağmura trafikte yakalanan yurttaşlar zor anlar yaşadı.

Yayınlanma: 12.08.2012 - 10:02
Abone Ol google-news

Öğleden sonra başlayan kuvvetli yağış İstanbul'da hayatı felç etti. Aniden bastıran yağış ve beraberindeki fırtına yayaları ve araç sürücülerini zor durumda bıraktı. Özellikle D-100 karayolunda su kanallarına sığımayan yağmur suları azgın bir şekilde akarken, şiddetli yağış D-100 karayolunu dere yatağına çevirdi.

Sürücüler yağışla birlikte kimi noktalarda iki şeridi suyla kaplanan D-100 karayolunun diğer iki şeridinden yollarına devam edebildi. D-100 Karayolunun Kartal köprüsünde ise köprüde şelale oluştu. Köprünün üzerinde biriken yağmur suları karayoluna akarken şelale görüntüsü oluştu. Kimi araçlar yağış nedeniyle yolda kısa süreli mahsur kalırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlarda köprü altı ve duraklara sığındı.

Taksim Meydanı'nda birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar duraklara ve işyerlerine sığınarak korunmaya çalıştı.

Bakırköy, Bahçelievler çevresinde de sağanak şeklinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar en yakındaki durak ve çatı altlarına saklandı. Etkili olan yağmur nedeniyle yolda yürüyen vatandaşlar sırılsıklam ıslandı. Trafikte seyir halindeki araçların sürücüleri de ilerlemekte zorluk çekti.

Yolları su bastı

Altgeçitlerde su içinde mahsur kalan araçlar sürücüleri tarafından itilerek kurtarılmaya çalışıldı. Trafikte seyreden araçlar farlarını yakmak zorunda kaldı. Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Birçok yolda su birikintileri oluştu. Kısıklı'da yolda bulunan trafik dubaları suda sürüklendi. Vatandaşlar güç anlar yaşadı.Bazı vatandaşlar otobüs durağına sığınırken bazıları da yağmurdan kaçarak kurtulmaya çalıştı.

İstanbul'da yağış bilançosu: 393 ev ve işyerini su bastı  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 15-20 dakikalık zaman diliminde metrekareye 5 ila 41 kg aralığında  yağış düştüğü belirtildi.

Yağışın özellikle Avcılar, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Bakırköy, Bahçelievler bölgesinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi : Kurbağalıdere Yenisahra Mahallesi ile Mustafa Kemal Mahallesi arasında iki derenin birleştiği noktada su debisinin artması nedeniyle taşma meydana geldi. İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım daire Başkanlığı ekipleri anında müdahale etti. Bölgede 50 ev ve iş yeri sulardan etkilendi. İstanbul genelinde İtfaiyeye 220, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'na 173,  su baskını ihbarı geldi. Ekipler tüm ihbarları sıra ile müdahale etti. Fırtına nedeniyle 89 ağaç devrilmesi,   çatı uçması, trafik levhası veya  ilan panosu uçması ihbarı yapıldı. Tüm bunlara da ekipler tarafından müdahale edildi.

Yağışın yoğunluğu geçse de, gece saatlerine kadar aralıklarla mevzi şeklinde devam edecek. Yağışla birlikte bunaltıcı sıcaklıklar 4-5 derece azaldı ve hava serinledi Maksimum rüzgar hızı 60 km/saat olarak ölçüldü. Yağış miktarları ise şöyle: Şişli: 11,4 Balmumucu: 23 Eminönü-Beyazıt: 25,6 Sarıyer-Kırecburnu: 38,2 Florya: 38,4 Hadımköy: 15 Kartal: 23 Şile: 14 Çatalca (radar):10 Kağıthane-Akom20 Çavuşbaşı-Beykoz26 Ömerli:14 Aksaray:14 Büyükada:5,2 Selimpaşa-Kamiloba:41 Terkos:6 İkitelli-olimpiyat:31

Karabük'te fırtına can aldı

Karabük'te sağanak ve fırtına, bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden oldu. Kentte akşam saatlerine doğru başlayan sağanak ve fırtına nedeniyle bir çok ev ve okulun çatısı uçarken, bir çok ağacın da devrilmesine yol açtı. Merkeze bağlı Asit köyünde yaşayan Ayşe Çörekçi (70), fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kaldı.

Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çörekçi, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bartın'da 11 yaralı var

Bartın'da meydana gelen fırtına nedeniyle 11 kişi yaralandığı bildirildi. Edilen bilgiye göre, etkili olan sağanak sonrası meydana gelen fırtına nedeniyle il merkezinde 20'ye yakın evin çatısı uçtu. Evlerinden çatılarından düşen kiremitler, vatandaşların yaralanmasına ve araçlarda hasara yol açtı. Çok sayıda ağaçta fırtınadan zarar ördü. Kent merkezinde Aşağı Cami'nin minaresindeki alem fırtına nedeniyle koparak düştü.

Bartın Valisi İsa Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 17.30 sıralarında çıkan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısındaki kiremitlerin düşmesi sonucu insanların yaralandığını ve bazı araçların zarar gördüğünü söyledi.

Ağaç yıkılmalarında bağlı olarak şu anda kent merkezinde ve İnkum sahiline elektrik verilemediğini aktaran Küçük, "Şu ana kadar 11 yaralı var. 11 yaşlarındaki bir çocuğumuzun durumu ciddi. Sayının artmasından endişe ediyoruz. Şu anda tüm ekiplerimiz, yolların açılması ve elektriğin verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Eskişehir

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesine bağlı Alpagut beldesinde yaklaşık yarım saat etkili olan fırtına ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Beldede Dere, Bahçelievler ve Esentepe mahallelerindeki bazı evleri su bastı. Aşırı yağış nedeniyle sokaktaki kaldırım taşları yerinden söküldü. Bir süre elektrik kesintisinin yaşandığı beldede 1800 dönüm arazide bulunan sera ve meyve ağaçları zarar gördü.

Bursa

Mudanya ve karacabey'in bazı mahallelerinde kanalizasyon şebekesi iflas etti. Su dolan yollarda trafik felç oldu. Giriş ve bodrum katlardaki bazı daireleri su bastı.

Balıkesir

Balıkesir'de de yağış su baskınlarına neden oldu. Cadde ve sokaklar dereye döndü. 50 ev su altında kaldı. Erdek ilçesinde lodos nedeniyle birçok tekne battı. Tekneler vinç ve kepçeler yardımıyla sahile taşındı.

Zonguldak


Zonguldak'ta etkili olan kısa süreli sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentte öğleden sonra başlayan ve yaklaşık yarım saat devam eden sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, iş yerlerinin çatı saçaklarının altına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.

Kent merkezindeki bazı yolların kaldırım seviyesine kadar suyla dolması, araç trafik akışını güçleştirdi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kavşağı'nda su birikintileri nedeniyle bazı araçlar trafikte mahsur kaldı.

Belediye ekipleri, sağanak yağıştan dolayı mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintilerini ve moloz yığınlarını temizleme çalışmalarını sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler