İşte seçim öncesi yapılan anketler: Bir tanesi tutturdu

Sandıkların büyük çoğunluğunun açıldığı Köşk seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu en yakın tahmin eden araştırma şirketi hangisi oldu?

Yayınlanma: 10.08.2014 - 22:14
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları netleşmeye başladı. Bu sonuçlarla beraber Türkiye siyasi tarihinde yeni bir perde açılacak. Halkın ilk kez seçtiği Cumhurbaşkanı 5 yıl boyunca Çankaya Köşkü'nde görev yapacak.

YARIŞI ERDOĞAN KAZANDI

Resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 50'sinden fazlasını alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu.

ANKET ŞİRKETLERİNİN KARNESİ

Seçim sürecinde adaylar arasındaki yarış kadar anket şirketlerinin yaptıkları araştırmaların sonuçları da konuşuldu. Yapılan araştırmalar neticesinde Başbakan Erdoğan'ın ilk turda Köşk'e çıkacağına kesin gözüyle bakılırken, sonuçlara ilişkin farklı rakamlar açıklanmıştı.

KAZANAN ANDY-AR OLDU

Sandıkların büyük çoğunluğunun açıldığı Köşk seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu en yakın tahmin eden anket şirketi Andy-Ar oldu. Araştırmasında Başbakan Erdoğan'ı yüzde 53, İhsanoğlu'nu 37.9, Demirtaş'ı yüzde 9.1 olarak açıklayan Andy-Ar, 12 araştırma şirketi arasından en yakın tahmini yaptı.

İşte 11 anket şirketinin tahminleri:

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler