İşten çıkarılan işçilier Kadıköy'de eylemde

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, sendikasızlaştırmayı ve taşeronlaştırmayı protesto etmek amacıyla Kadıköy'de yürüyüş yaptı.

Yayınlanma: 27.04.2011 - 12:14
Abone Ol google-news

İstanbul Kadıköy belediye binasının bahçesinde toplanan ve aralarında Mas-Daf Makine ile Casper bilgisayar firmasından işten çıkarılan işçilerin de bulunduğu grup üyeleri, ''Sendikalı olduk işten atıldık'' yazılı pankart açarak, ''Çılgın proje değil eşitlik, özgürlük istiyoruz'', ''Sendikal hakkımız gasp edilemez'' şeklinde sloganlar atarak, iskele meydanına kadar yürüdü.

Burada bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, dünya çapında sendikal hak ve özgürlüklerin en çok kısıtlandığı ülkelerden biri olduğunu belirttiği Türkiye'de, işçi sınıfının alabildiğine korumasız durumda olduğunu söyledi.

Anayasal bir hak olan sendikalaşma hakkının noter şartı ile iş yeri ve iş kolu barajları ile gasp edildiğini kaydeden Görgün, bunun sorumluluğunun hükümetin üzerinde olduğunu belirtti.
Görgün, taşeronlaşmanın kötü huylu bir ur gibi çalışma yaşamını kuşattığını ifade ederek, ''Esnekliğin bu denli yaygınlaştığı, istihdamın yarısının kayıt dışında olduğu, reel ücretlerin gerilediği, işsizliğin astronomik rakamlara ulaştığı, iş kazalarının arttığı bu süreçte, büyüme diye önümüze sunulan yoksunluğumuzdur. İnsana ve doğaya saygısı olmayanların büyümeden anladığı, emekçilerin haklarının gasp edilmesidir. Biz insanca bir büyüme istiyoruz'' dedi.

Grup üyeleri daha sonra vapura binerek 1 Mayıs'ta bütün işçileri Taksim'e çağırmak için bildiri dağıtmak amacıyla Beşiktaş'a geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler