İtalya'da Kuzey Birliği yine Türkler'e atıf yaptı

İtalya'da ayrılıkçı söylemleriyle ve de Türkiye'nin AB üyeliğine muhalefetiyle dikkati çeken Kuzey Birliği Partisi'nin (KBP) Bergamo yakınlarındaki Pontida beldesinde düzenlediği geleneksel mitingdeki konuşmalarda bu yıl da Türkler'e atıf yapıldı.

Yayınlanma: 20.06.2010 - 17:28
Abone Ol google-news

KBP Genel Başkanı Umberto Bossi, İtalya'nın kuzeyindeki halkların tarih boyunca önemli işler başardığına değinerek, "Venedik-o muhteşem Venedik Cumhuriyeti-, ülkemizi Türk işgalinden kurtarmıştı. İnebahtı'da Türkler'i durduranlar arasında Bergamolular da vardı" dedi.

Bossi, İtalya'da federalizmi esas alan bir yapılanmanın ardından bakanlıkların da ülke genelinde çeşitli kentlere dağıtılması gerektiğini ileri sürerek, "Roma'nın başkent olması hatadır. Bakanlıklar başka kentlere dağıtılmalıdır. Savoia hanedanlığının en büyük hatalarından biri Roma'yı başkent yapmak olmuştur. O zamanlar belki de başkentteki iktidarın bu denli güçlü olacağını tahmin bile edemiyorlardı" diye konuştu.

İngiltere'nin 1970'de pek çok bakanlığı Leeds vb. kentlere naklettiğine değinen Bossi, İtalya'nın da yerinden yönetime geçme zamanı geldiğini öne sürerek, "İtalya şu an itibarıyla dünyanın en merkeziyetçi ülkesi. İngiltere'nin en az 30, Fransa'nın da 20-25 yıl gerisindeyiz" dedi.

İtalya'da seksenli yılların başında kurulan KBP, Po ırmağına atıfla "Padania" (Poistan) diye adlandırdığı Kuzey İtalya'nın idari ve mali açıdan bağımsızlığa kavuşturulması gerektiğini savunuyor. KBP, Silvio Berlusconi başbakanlığındaki merkez sağ koalisyonun da en önemli ortağı konumunda bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler